Απειλές και ύφος “κατακτητή” από τον Σαλμά στην ΕΡΤ: “Είναι ντροπή, δεν θέλω καμία διακοπή, τελείωσε”! Τον έβαλε στη “θέση” του η Κεχαγιά: Μπορείτε να είστε στην ΕΡΤ και μιλάτε γιατί είναι ανοιχτή (vid)Δείγματα αυταρχισμού έδειξε σήμερα ο βουλευτής της Ν.Δ., Μάριος Σαλμάς μέσα στην ΕΡΤ. Από την αρχή δεν θέλησε να δεχθεί παρέμβαση – σχόλιο από την δημοσιογράφο – σχολιάστρια στο πάνελ της εκπομπής Βούλα Κεχαγιά.
Εκνευρίστηκε και αφού «την έβαλε στη θέση της» με ειρωνείες «εισφέρατε στην συζήτηση κάτι με αυτή την παρέμβαση;» άρχισε τα «δεν επιτρέπω» φώναξε ότι «αυτό δεν είναι κρατική τηλεόραση» για να προσθέσει το αρνητικό σχόλιο του για ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ.
Όταν η κ. Κεχαγιά προσπάθησε να παρέμβει εκείνος απάντησε: «Δεν θέλω καμία διακοπή», «δεν επιτρέπω να κάνετε κρίση στην κρίση μου» αρνούμενος αμφισβητώντας επί της ουσίας τον ρόλο ύπαρξης των δημοσιογράφων. Επιτέθηκε και στον κ. Αλάτζα λέγοντας «εσείς γιατί ενοχληθήκατε με την κρίση μου πάλι. Εσείς να κάνετε ερώτηση. Κατ’ αρχήν πιο ωραίο ύφος» μην επιτρέποντας αντίλογο αλλά μόνο να του θέτουν ερωτήσεις.
«Αυτό που ζούμε είναι η ΕΡΤ που δεν θέλουμε» δείχοντάς τους είπε ότι «είναι η ΕΡΤ που δεν θέλουμε» και απείλησε ότι θα αποχωρήσει.«Δεν είναι κρατική τηλεόραση να έχω δίπλα μου μία δημοσιογράφο που είναι προσκεκλημένη και με διακόπτει» «Υπήρξαν εκπομπές που ήταν ότι χειρότερο έχει ζήσει η χώρα» υποστήριξε χωρίς να δέχεται τον αντίλογο. «Δεν θέλω καμία διακοπή. Είναι ντροπή» συνέχισε, με τη Βούλα Κεχαγιά να του απαντά ότι ο λόγος που μπορεί να έρχεται στην ΕΡΤ και να συμπεριφέρεται κατά αυτόν τον τρόπο είναι “γιατί η ΕΡΤ είναι ανοιχτή”.
«Η Ελληνική Τηλεόραση θα πάρει το δρόμο της. Θα γίνει ένα κανάλι πολύ διαφορετικό από αυτό που ξέραμε που θα υπηρετεί την πραγματική αντικειμενική ενημέρωση» είπε ο κ. Σαλμάς κάτι όμως που η σημερινή του παρουσία καθώς και το πέρασμα της ΕΡΤ στον απόλυτο έλεγχο του πρωθυπουργού, καθόλου δεν το επιβεβαιώνει…