Aποκλειστικό : Με MAR ( Mαρινακης Ασίσταντ ρέφερι ) οι αγώνες τους ολυμπιακού. Με VAR όλων των άλλων ομάδων !



Ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο. Μία ομάδα μετά από απανωτά θριαμβευτικά ευρωπαϊκά βράδια να ξεφουσκώνει λιγάκι παίζοντας στο πιο… ταπεινό ελληνικό πρωτάθλημα.
Ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο. Από εκεί που ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε την ίδια ενδεκάδα σε τρία σερί παιχνίδια, επιχείρησε σαρωτικό rotation με 6 αλλαγές στην πρεμιέρα με τον Αστέρα Τρίπολης. Τα προβλήματα χημείας, συνεννόησης, συνοχής ήτα λογικά.
Ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο. Ο Αστέρας Τρίπολης είναι μία σκληρή, συμπαγής ομάδα, ειδικά αν απενοχοποιηθεί και παίξει πίσω, κλειστά, αμυντικά, σκληρά.
Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο ήταν να… ξεφτιλιστεί το VAR από την πρώτη κιόλας αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός έκανε την… δουλειά και έκανε αυτό που κάνει σχεδόν πάντα. Κέρδισε σε πρεμιέρα Super League, κάτι που συμβαίνει πια τα τελευταία 9 χρόνια. Ωστόσο, ο τρόπος ήταν… ετσιθελικός.
Το πρώτο γκολ της χρονιάς ήρθε… με πέναλτι (από τον Ελ-Αραμπί στο 6ο λεπτό), σε φάση που η μπάλα χτυπάει πρώτα στο στήθος και μετά στο χέρι του Πασαλίδη. Εκεί, δεν χρειάστηκε ο διαιτητής να δει συμβουλευτεί το VAR!
Ο Ολυμπιακός κάθεται πάνω σε αυτό το γκολ και το ματς παραμένει ανοιχτό. Ο Αστέρας Τρίπολης ξεθαρρεύει και αφού πρώτα χάνει μεγάλη ευκαιρία με τον Μαρκ Φερνάντεθ (76’) έρχεται η φάση που βάζει μπουρλότο σε όλο το πρωτάθλημα από την 1η αγωνιστική.
Σε εκτέλεση φάουλ, ο Σεμέντο τραβάει από την φανέλα τον Μπαράλες που ζητάει πέναλτι. Ο Αργεντινός ζητάει VAR (να σημειωθεί ότι ο Τζοβάρας αντικατέστησε την τελευταία στιγμή ως διαιτητής VAR τον Σιδηρόπουλο που δεν βρήκε εισιτήρια από την Ρόδο) και ο Κουμπαράκης πάει να δει την φάση. Εκεί όμως φαίνεται ότι τα πλάνα που του δείχνουν είναι μακρινά και όχι αυτό που δείχνει το ξεκάθαρο πέναλτι που βλέπει όλη η Ελλάδα!
Ο Κουμπαράκης διατάζει να συνεχιστεί το παιχνίδι, το σκάνδαλο παίρνει σάρκα και οστά και πλέον οι Αρκάδες μετά το περίφημο χέρι του Μανιάτη στον τελικό κυπέλλου έχουν ακόμα μία πληγή από ερυθρόλευκη σφαγή στο κορμί τους!
sdna.gr/periodista.gr