«Αναρχικοί και μπολσεβίκοι, αυτή η γη δεν σας ανήκει» σύνθημα της συγκέντρωσης των Μακεδονομάχων και των Εθνοκάπηλων με την κινητοποίηση της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής


Πουλμαν , ρασοφόροι, ακροδεξιοί , χρυσαυγίτες, και ΝΔ...μαζί με πατριδοκαπηλα  καρναβάλια ....μάζεψαν μόνο 50.000 στο Σύνταγμα...
Διαβάστε τα δεδομένα 
Για 60.000 διαδηλωτές κάνει λόγο η ΕΛ.ΑΣ. - Επεισόδια σημειώθηκαν στα σκαλιά της Βουλής πίσω από τον Άγνωστο Στρατιώτη
Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για το συλλαλητήριο:
Από ώρα 14:00 σήμερα (20-01-2019) πραγματοποιείται εκδήλωση με τη συμμετοχή περίπου εξήντα χιλιάδων (60.000) πολιτών στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής λαμβάνει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τροχαίας και τάξης για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.
Για την εκδήλωση αφίχθησαν στην Αττική (326) λεωφορεία, από τα οποία (253) από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών, (71) από το σταθμό διοδίων Ελευσίνας και (2) από την Κρήτη. Τα λεωφορεία φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις σε χώρους στάθμευσης.
«Αναρχικοί και μπολσεβίκοι, αυτή η γη δεν σας ανήκει» και «Κατσίφα ζεις, εσύ μας οδηγείς» τα συνθήματα που κυριαρχούν.
Το συλλαλητήριο διοργανώνει η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», η οποία είχε πραγματοποιήσει και τα δύο προηγούμενα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επαναλαμβάνοντας τη γνωστή, εθνικιστικής κοπής ρητορική για τη Συμφωνία των Πρεσπών (η οποία έχει μπει στην τελική ευθεία, αναδιατάσσοντας το πολιτικό σκηνικό και αναδεικνύοντας το πολιτικό αδιέξοδο ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, που σύρονται πίσω από ανιστόρητα φληναφήματα κατά της λύσης στο Μακεδονικό). 
Μεταξύ των διαδηλωτών βρέθηκαν βουλευτές και στελέχη της αντιπολίτευσης, όπως ο Αντώνης Σαμαράς, ο Νότης Μηταράκης, ο Δημήτρης Καμμένος κι ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.
Ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς δήλωσε ότι είναι διαδήλωση της Δημοκρατίας για την Ελλάδα και τα δίκαιά μας. Όλος ο κόσμος πέρα και πάνω από κόμματα το πιστεύει και συνεχίζει να το δείχνει, είπε ο κ. Σαμαράς.
 ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες
Εξέδρα έχει στηθεί από την κάτω πλευρά του Συντάγματος, για τις κεντρικές ομιλίες. Μεταξύ των ομιλητών αναμένονται οι Κρις Σπύρου, η αδερφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Ερμιόνηκαι η Αφροδίτη Μάνου. 

Ένταση και χημικά

Επεισόδια σημειώθηκαν στα σκαλιά της Βουλής πίσω από τον Άγνωστο Στρατιώτη με ομάδα κουκουλοφόρων να πετά σιδερολοστούς, καδρόνια, καπνογόνα και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρίσκεται στο σημείο. οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών στην προσπάθειά τους να απωθήσουν τα άτομα αυτά.
Τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί, καθώς και ορισμένοι πολίτες, έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από τα επεισόδια.