Προφητεία για τη Συμφωνία των Πρεσπών ετοιμάζεται να δώσει ο Καραμανλής, μπορεί και όχι, προχωράμε


Μπορεί να μην έχουμε πλέον Πυθία, όμως έχουμε τον Κώστα Καραμανλή: Ο άνθρωπος, του οποίου το όνομα έχει συνδεθεί με τη λέξη «κύκλους» σε συγκρίσιμο βαθμό με τον Τάκη τον Κυριλέ, είναι ο go to άνθρωπος στη χώρα αν θέλει κανείς να λάβει χρησμούς. Η μόνη έγνοια αυτού που θέλει να μάθει το μέλλον είναι αν ο Κωστάκης είναι πολύ απασχολημένος να παίζει με το τρενάκι που πήρε στα παιδιά του.
Μια τέτοια παρέμβαση και μάλιστα δημόσια αναμένεται να κάνει ο αρχοντικότερος πολιτικός που πέρασε από τη χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, με το θέμα να είναι φυσικά η Συμφωνία των Πρεσπών. Το ενδιαφέρον εδώ είναι το εξής: Καταρχάς, θα είναι η πρώτη φορά που ο μεγάλος μύστης (και πρώην πρωθυπουργός, σε περίπτωση που το ξεχάσατε), θα μιλήσει για το μεγάλο θέμα που έχει παραχαράξει το δημόσιο διάλογο στη χώρα.
Πέρα από αυτό τον σημαντικό πλην ξενέρωτο λόγο, υπάρχει και μια ακόμη καλύτερη διάσταση σε αυτό: Πολύ πιθανόν ο Καραμανλής να πάρει θέση για τις κατηγορίες που έρχονται από το Μαξίμου και από πρώην στελέχη της ΝΔ όπως ο γίγαντας Αντώναρος, οι οποίες αναφέρουν ότι στην Νέα Δημοκρατία κάνει πλέον κουμάντο μια εθνικιστική πτέρυγα που δεν έχει σχέση με τη γραμμή που πρέσβευσε η ΝΔ επί Καραμανλή στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ το 2008.