Πολλοί τραυματίες Αστυνομικοί από επίθεση ακροδεξιών κουκουλοφόρων μπροστά στη Βουλή


Ενώ στο Σύνταγμα η Νέα Δημοκρατία και ρωσόφιλοι κύκλοι έχουν κατεβάσει πολίτες από τα χωριά και τις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας να διαδηλώσουν ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, με τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο να μην είναι σε καμία περίπτωση η λαοθάλασσα που «ονειρεύονταν» οι διοργανωτές, το Σύνταγμα έχει γνωρίζει πολυπληθέστερες και κυρίως δημοκρατικές ημέρες, επεισόδια ξέσπασαν μπροστά στη μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη όταν κουκουλοφόροι μακεδονοκάπηλοι επιτέθηκαν στους Αστυνομικούς.

Μερίδα διαδηλωτών βγήκαν από τον κύριο όγκο της συγκέντρωσης και προσπάθησαν να σπάσουν το φραγμό στο πλάι της Βουλής.
Εκεί υπήρξε ανταλλαγή αντικείμενων από τους διαδηλωτές με δακρυγόνα από την πλευρά των ΜΑΤ κάτι που οδήγησε αρκετό κόσμο σε οπισθοχώρηση.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν στα σκαλιά της Βουλής πίσω από τον Άγνωστο Στρατιώτη με ομάδα κουκουλοφόρων να πετά σιδερολοστούς, καδρόνια, καπνογόνα και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρίσκεται στο σημείο.
Πολλοί από τους διαδηλωτές, που έχουν κατέβει από επαρχιακές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, δεν είχαν ξανά εμπειρία δακρυγόνων και τους έπεσαν βαριά. Βεβαίως, από την άλλη, στην Πλατεία Συντάγματος βρέχει.
Από την επίθεση των ακροδεξιών κουκουλοφόρων λέγεται ότι τραυματίστηκαν δέκα αστυνομικοί, όπως μεταδίδεται και από την τηλεόραση.
Από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος ακούγονται συνεχώς εκκλήσεις ώστε να μην αποχωρήσει ο κόσμος από το σημείο επειδή ξεκίνησε να ψιλοβρέχει.
Συγκεκριμένα ακούγεται από τα μεγάφωνα «μη φύγει κανείς, μουσκεμένοι ως το κόκκαλο».
Οι εκκλήσεις ωστόσο είναι συνεχείς καθώς η κατάσταση στο Σύνταγμα είναι ασφυκτική λόγω των επεισοδίων και της ευρείας χρήσης χημικών.
Από το βήμα της συγκέντρωσης βγάζουν πύρινους λόγους διάφοροι ακροδεξιοί και πατριδοκάπηλοι.