Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Φωτιά» από Τσακάλου: Ο πυρετός επαφών Χριστοφοράκου με συνεργάτες Σημίτη και το «δώρο Μητσοτάκη» (έγγραφα)

Κάτι περισσότερο από πυκνές επαφές φαίνεται πως είχαν στελέχη της κυβέρνησης Σημίτη με τον φυγόδικο Μιχάλη Χριστοφοράκο της Siemens κατά την περίοδο της τελευταίας τετραετίας του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τα ημερολόγια της ιδιαιτέρας του, Αικατερίνης Τσακάλου, τα οποία εμπεριέχονται στη συμπληρωματική δικογραφία για τον Γιάννο Παπαντωνίου που δόθηκε χθες στα κόμματα.

Εντύπωση προκαλεί ωστόσο το γεγονός ότι από τα επίμαχα ημερολόγια προκύπτουν και ιδιαίτερες σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη, παρά το γεγονός ότι τα αλλεπάλληλα ραντεβού και τηλεφωνικές επαφές, άνω των τριακοσίων, που έχουν αποκαλυφθεί ήδη από το 2010, ως επί το πλείστον αφορούσαν την περίοδο διακυβέρνησης ΝΔ, δηλαδή μετά το 2004. Αυτά, όπως επισημαίνουν δικαστικές πηγές, βρίσκονται στη συνέχεια των ημερολογίων της κας Τσακάλου, τα οποία φθάνουν μέχρι και το 2009 και τα οποία δεν εμπεριέχονται στη δικογραφία που βρίσκεται στο γραφείο 131 της Βουλής.
Από την κατάθεση της Αικατερίνης Τσακαλσυ που περιλαμβάνεται στη δικογραφία της υπόθεσης, όπως αποκαλύπτει το Έθνος, προκύπτει ότι με βάση τα ημερολόγια που η ίδια τηρούσε ως στενή συνεργάτιδα του Μ. Χριστοφοράκου έναν
μήνα πριν ανοίξουν οι τεχνικές προσφορές και εν συνεχεία σι οικονομικές για την προμήθεια συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4i ο επικεφαλής της Siemens είχε ραντεβού στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας με τον Γιάννο Παπαντωνίου μαζί με τον Steven Weiss τεχνικό σύμβουλο της SAIC που συνεργαζόταν με τη Siemens και επίσης στις 18 και 21 του ίδιου μήνα με τον γενικό γραμματέα
του υπουργείου.
Ακολούθησε στις 5/11 τηλεφώνημα από το γραφείο του Γ. Παπαντωνίου ενώ στις 20/11 η γραμματέας πήρε εντολή από τον Μ Χριστοφοράκο να επικοινωνήσει με την ιδιαιτέρα του Μιχαλη Χρυσσχσιδη για
να ρυθμιστεί συνάντηση το ταχύτερο δυνατό.
Την ίδια ημέρα έγινε τηλεφώνημα από το γραφείο του Γ Παπαντωνίου ενώ στις 4/12/2002 υπήρξε νέο ραντεβού με τον S. Weiss. Στις 10/2/2003 υπάρχει στο ημερολόγιο της Αικ. Τσακαλσυ η σημείωση «ΚΥΣΕΑ Σκανδαλίδης Τσοχατζόπουλος Παπαντωνίου».
Με βάση τα ημερολόγιάτης η πρώην γραμματέας του Μ. Χριστοφοράκου έχει καταθέσει ότι κατά το 2001 υπήρξαν αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες του προϊσταμένου της με τον Θόδωρο Τσουκάτο ενώ κάποια στιγμή υπήρξε και συνάντηση στο γραφείο του δεύτερου.
Ακολούθησαν επικοινωνίες με τον Γ. Παπαντωνίου, συνάντηση με τον Κώστα Σκανδαλίδη και αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες ανάμεσα σε Μ. Χριστοφοράκο και Θ. Τσουκάτο.
Στις 27 Φεβρουαρίου 2003 το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε να ανακηρύξει την κοινοπραξία SAIC ως προσωρινό ανάδοχο γεγονός που προκαλεσε την έντονη αντίδραση της ανταγωνίστριας Thales Raytheon Systems Company TRS η οποία την αμέσως επόμενη ημέρα έστειλε επιστολή npoς τον ίδιο τον Κ. Σημίτη διαμαρτυρόμενη γιατί το ΚΥΣΕΑ δεν έλαβε υπόψη τη συγκριτική αξιολόγηση των ανταγωνιστικών
οικονομικών προσφορών.
Το πολιτικό γραφείο του τότε πρωθυπουργού διαβίβασε την επιστολή στους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Δημόσιας Τάξης με την επισήμανση να ληφθεί υπόψη.
Επαφές και συναντήσεις
Στο τμήμα των ημερολογίων της πρώην γραμματέως και βασικής μάρτυρος της υπόθεσης μέχρι το 2004 καταγράφονται πολλές επαφές του Μ. Χριστοφοράκου σε ορισμένες περιπτώσεις και συναντήσεις και με άλλους υπουργούς της διακυβέρνησης Σημίτη όπως με τους Χρίστο Βερελή και Τόσο Μαντέλη, αλλά και με τον Νίκο Χριστοδουλάκη για τον Σκαραμαγκά.
Ομως από τα ημερολόγια της Αικ. Τσακάλου προκύπτουν τακτικότατες επαφές και με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη, όπως με την Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ακόμη τότε δεν ήταν καν βουλευτής.
Στις χιλιάδες σελίδες των ημερολογίων αναγράφεται περιστασιακά και το όνομα Grabovski, προφανώς της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Οι πυκνές επικοινωνίες με την οικογένεια επιβεβαιώνουν τις στενές σχέσεις με τον φυγόδικο Μ. Χριστοφοράκο ακόμη και σε κοινωνικό επίπεδο αφού σε μια αναφορά τονίζεται ότι «λείπουν ότομα από το τραπέζι της Μπακογιάννη» (12/3).
Εναν μήνα νωρίτερα υπάρχει άλλη σημείωση με αναφορά «να κάνει κάτι για Μπακογιάννη». Επίσης στο σημειωματαριο της Αικ. Τσακαλου υπαρχει αναφορά στο όνομα Κώστας Μπακογιόννης με επισήμανση για «ασύρματο internet και laptop».
Στο ημερολόγιο-φωτιά της γραμματέως υπάρχει και η ακόλουθη γραπτή αναφορά «Ζαφειριάδης Μπακογιάννη σημείωμα με προδιαγραφές του συστήματος Tetra για τη δημοτική αστυνομία».
Σε αλλο σημείο το ημερολόγιο εμφανίζει τον κ Κλάδη να θέλει ραντεβού για τον Κ. Μητσοτάκη
Στη σελίδα 3 Φεβρουαρίου 2003 υπαρχει σημείωση «PC Μητσοτάκη», στις 26 Μαΐου της ίδιας χρονιάς σημείωση «Brief Μητσοτάκης», ενώ στη σελίδα της 24ης Οκτωβρίου 2003 υπάρχει σημείωση «δώρο Μητσοτάκη».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Αυτός είναι ο καθηγητής "φακελάκης" που ήθελε σεξ και χρήμα να περνάει τις φοιτήτριες στα μαθήματα στα ΤΕΙ Σερρών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τόσο του καθηγητή από τις Σέρρες που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, όσο και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.


Οι άνθρωποι αυτοί, είναι από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής, φέρεται να έστελνε τους φοιτητές του. Και οι τρεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Πρόκειται για τους: Α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ Κλεάνθη του Νικολάου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε την 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη. Β) ΜΟΚΚΑ Γεώργιο του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Γ) ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του…