Θάνος Πλεύρης σε πορεία της Χρυσής Αυγής (video)


Το 1996 φαντάζει μακρινό αλλά ήταν μια περίοδος που η Χρυσή Αυγή άρχισε να κάνει τις εμφανίσεις της και να δίνει το στίγμα της. Βεβαίως, κακώς, κανείς δεν περίμενε ότι οι πορείες και τα συνθήματα του '96 θα γινόντουσαν οι δολοφονικές επιδρομές του 2013!
Το θέμα είναι ότι ο πρώην βουλευτής (και νυν μέλος της Πολιτικής Επιτροπής) της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, γιος του αρνητή του ολοκαυτώματος Κωνσταντίνου Πλεύρη που ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα επισήμως από το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, παρίσταται στην πορεία των μελών της Χρυσής Αυγής το 1996 στην Αθήνα.
Λίγο μετά τα επεισόδια των Ιμίων και οι χρυσαυγίτες βγήκαν παγανιά. Το πρωί πήγαν και βεβήλωσαν τον Παρθενώνα απλώνοντας τη σημαία - ντροπή και το μεσημέρι βγήκαν στους δρόμους να διαδηλώσουν για το θέμα των Ιμίων. (Σε αυτά τα επεισόδια δεν φαίνεται να συμμετείχε ο κ. Πλεύρης).
Μετά έγινε άλλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας η οποία πέρασε από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, που τότε στεγαζόταν στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Ρηγίλλης. Εκεί οι μπροστάρηδες της πορείας φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα επιτέθηκαν και στο κόμμα της ΝΔ και έκαψαν σημαίες της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δίπλα στους μπροστάρηδες μπουρλοτιέρηδες της πορείας προσπαθεί να βγει μπροστά κι αυτός ο νεαρός, τότε, Θάνος Πλεύρης.
Δείτε το βίντεο:
Τι λέει ο Θάνος Πλεύρης
Το documentonews.gr επικοινώνησε με τον Θάνο Πλεύρη ο οποίος ερωτηθείς σχετικά απάντησε: «Το 1996 μόλις τελείωσα το λύκειο και αμέσως μετά το θάνατο των τριών αξιωματικών στα Ίμια, συμμετείχα σε πορείες διαμαρτυρίας για την πτώση του ελικοπτέρου. Ουδέποτε συμμετείχα σε πορεία που οργάνωσε η Χρυσή Αυγή. Ενδεχομένως σ' αυτές τις πορείες να συμμετείχαν μέλη της Χ.Α. Ποτέ δεν υπήρξα μέλος της Χ.Α. Υπήρξα μέλος της νεολαίας του κόμματος που είχε κάνει ο πατέρας μου και από εκεί και πέρα η πορεία μου είναι γνωστή στο ΛΑ.Ο.Σ και στη Νέα Δημοκρατία».
ΥΓ. Τα δύο ρεπορτάζ που είδατε στο βίντεο παρουσιάστηκαν στην τότε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ που παρουσιάζε χωρίς "αλλά" και ενοχές τη δράση της Χρυσής Αυγής. Παρουσιαστές η Πηνελόπη Γαβρά και ο Αντώνης Αλαφογιώργος. Είπαμε όμως το υλικό είναι από το μακρινό 1996.  
ΠΗΓΗ: documentonews.gr