16χρονοι στήνουν startup με πλαστά πενηντάευρα από το Ίντερνετ, συλλαμβάνονται σε δύο μέρες


Απότομα διακόπηκε χτες Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου η startup δραστηριότητα δύο 16 χρονων από τη Ρόδο με πλαστά χαρτονομίσματα. Oι δύο πιτσιρικάδες εντερπρενέρ συνελήφθησαν στην πόλη της Ρόδου μαζί με τους γονείς τους, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της προμήθειας – κατοχής – κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων και παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.
Η παρέα μεγάλωσε τελικά στη δικογραφία, καθώς περιλαμβάνει και άλλους τρεις επίδοξους επιχειρηματίες ηλικίας 15, 16 και 17 ετών. Όπως ανέφερε η ΕΛ.ΑΣ., η ιδέα ήταν να αγοραστούν πλαστά πενηντάευρα από το Ίντερνετ, τα οποία στη συνέχεια μοιράστηκαν σε όλο το παρεάκι και χρησιμοποιήθηκαν για μικρής αξίας ψώνια σε καταστήματα την προηγούμενη Τετάρτη
Αμέσως μετά έγιναν έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου και βρέθηκαν 25 πλαστά πενηντάευρα και 235 ευρώ από τα ήδη σκοτωμένα πλαστά πενηντάευρα. Οι αρχές κατέσχεσαν επίσης τρία πλαστά χαρτονομίσματα που βρέθηκαν σε μαγαζιά. Όλο το παρεάκι θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.
Ελπίζουμε όταν αυτή η περιπέτεια λήξει με το καλό να τους καλέσει κάποιο TEDx να μιλήσουν για την νεανική επιχειρηματικότητα.