Απόπειρα δολοφονίας κατά Mαδούρο με drones (βίντεο)


Η επίθεση κατά του Νικολάς Μαδούρο σημειώθηκε το Σάββατο κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε στρατιωτικούς. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας φαίνεται να σταματά την ομιλία του όταν ακούγεται ένας δυνατός ήχος.  Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, ο Μαδούρο είναι σώος, όμως από τις εκρήξεις τραυματίστηκαν επτά μέλη της Εθνοφρουράς.
Ανάληψη ευθύνης από ακροδεξιά οργάνωση
Σε ανακοίνωσή της στο Twitter η οργάνωση «Εθνικό Κίνημα των Στρατιωτών με Πουκάμισα» έγραψε ότι πέταξε «δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα οποία είχε τοποθετηθεί εκρηκτικό C-4 (…) Οι ελεύθεροι σκοπευτές της Εθνοφρουράς κατέρριψαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προτού φτάσουν στον στόχο τους».
: Nicolas Maduro survives ' attempt' *via @PressTV

7 National Guard soldiers were injured after explosions interrupted Venezuelan President mid-speech during a military event in Caracas, Saturday.
Η οργάνωση αυτή φέρεται να δημιουργήθηκε το 2014 και να συνδέεται με τον πρώην αστυνομικό Όσκαρ Πέρες ο οποίος ηγήθηκε μιας επίθεσης με ελικόπτερο εναντίον κυβερνητικών κτιρίων στο Καράκας τον Ιούνιο του 2017. Ο Πέρες σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας τον Ιανουάριο (αναλυτικά)