Τούρκος φωτογράφος σε γάμο έδειρε τον γαμπρό όταν ανακάλυψε ότι η νύφη ήταν 15χρονη



Ένας Τούρκος φωτογράφος που είχε προσληφθεί για να απαθανατίσει έναν γάμο, επιτέθηκε στον γαμπρό και του έσπασε τη μύτη όταν συνειδητοποίησε ότι η νύφη ήταν ανήλικη, μόλις 15 ετών.

Ο γάμος γινόταν στην επαρχία της Μαλάτειας στην Ανατολία της Τουρκίας.
Ο φωτογράφος Ονούρ Αλμπαϊράκ (Onur Albayrak), που εργάζεται σε γάμους στη Μαλάτεια, είχε υποψιαστεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τη νύφη επειδή έμοιαζε αρκετά νέα, όταν όμως ανακάλυψε ότι ήταν δεκαπεντάχρονη αντέδρασε αρνητικά κατεβάζοντας τη φωτογραφική μηχανή του.
«Δεν μπορώ να φωτογραφίσω ένα παιδί-νύφη», είπε διαμαρτυρόμενος. Τότε ο γαμπρός θύμωσε και τον κατηγόρησε ότι αθέτησε τη συμφωνία τους.
Η λογομαχία μεταξύ των δύο ανδρών είχε ως αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια, με τον γαμπρό να βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος με σπασμένη τη μύτη.
Ο φωτογράφος Αλμπαϊράκ έγραψε στο Facebook:
«Θα ευχόμουν να μην είχε συμβεί ποτέ αυτό, αλλά συνέβη. Και εάν με ρωτήσετε εάν θα το έκανα ξανά, θα απαντούσα «ναι». Τα παιδιά νύφες είναι θύματα παιδικής κακοποίησης και καμία δύναμη στη γη δεν μπορεί να με κάνει να φωτογραφίσω ένα παιδί να παντρεύεται».
Η νόμιμη ηλικία για γάμο στην Τουρκία είναι μετά τα 18. Ωστόσο, το 15% των κοριτσιών παντρεύονται πριν ενηλικιωθούν με γονική συναίνεση.