Τί αποκάλυψαν τα 12 παιδιά και ο προπονητής για την περιπέτεια στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης


Εξιτήριο πήραν από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους, που είχαν εγκλωβιστεί για σχεδόν 17 ημέρες στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ της Ταϊλάνδης παραχωρώντας παράλληλα την πρώτη τους συνέντευξη μετά την περιπέτεια που είχαν.
Τα αγόρια, ο προπονητής τους και ορισμένοι από τους διασώστες κλήθηκαν να απαντήσουν σε μια σειρά προσεκτικά διατυπωμένων ερωτήσεων, τις οποίες οι δημοσιογράφοι είχαν καταθέσει από πριν στους διοργανωτές της συνέντευξης Τύπου, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Λίγο προτού αρχίσουν να απαντούν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, τα παιδιά συστήθηκαν με τα μικρά τους ονόματα. Τα παιδιά εμφανίστηκαν ντυμένα με την εμφάνιση της ομάδας τους, τους Wild Boars. Στους δημοσιογράφους συστήθηκαν και οι τρεις δύτες του Πολεμικού ναυτικού της Ταϊλάνδης που έμειναν μαζί τους στο σπήλαιο έως την τελευταία στιγμή.  
Αρχικά ξεκίνησε να μιλάει ο 25χρονος προπονητής τους Αke αποκαλύπτοντας πως η απόφαση να μπουν στο σπήλαιο ήταν κοινή.
«Δεν είχαμε ποτέ βρεθεί σε σπήλαιο, αλλά το δημοσιεύσαμε στο Facebook. Είδα νερό που έμπαινε στο σπήλαιο και σκέφτηκα να φύγουμε από τη σπηλιά. Ξέραμε ότι είμαστε παγιδευμένοι και δεν μπορούσαμε να γυρίσουμε. Έπρεπε να βραχούμε και να κολυμπήσουμε. Όλοι μπορούσαμε να κολυμπήσουμε. Δεν ήταν αλήθεια ότι δεν μπορούσαμε να κολυμπήσουμε. Μετά το ποδόσφαιρο κάνουμε δραστηριότητες κολύμβησης» επισήμανε ο προπονητής και πρόσθεσε:
«Δεν συνειδητοποιήσαμε πόσο θα μπορούσε να αυξηθεί η στάθμη του νερού».
Συνεχίζοντας την περιγραφή ο 25χρονος προπονητής που στάθηκε στήριγμα όλες αυτές τις ημέρες για τα παιδιά είπε:
«Κάποιος φώναξε "έχουμε χαθεί;” τότε τους καθησύχασα και τους είπα ότι θα μπορούσαμε να βγούμε με σχοινιά. Όταν συνειδητοποίησαν ότι ήταν παγιδευμένα ένα αγόρι είπε ότι σκέφτηκε τη μητέρα του εκείνη την ώρα».
Ένα από τα παιδιά, ο Dul ρωτήθηκε πως αισθάνθηκαν όταν είδαν τους Βρετανούς δύτες. Ο Dul ήταν το μοναδικό από τα παιδιά που μιλούσε αγγλικά και ο 25χρονος προπονητής τον παρότρυνε να μεταφράζει όσα τους έλεγαν οι δύτες. Ο Ake θυμάται ότι ο Dul παροτρύνει την ομάδα να είναι υπομονετική.
«Άκουσα κάποιον να μιλάει και δεν πίστευα ότι υπήρχε κάποιος εκεί. Ο Μικ πλησίασε τους Βρετανούς δύτες. Όταν εμφανίστηκαν, είπα "γεια”. Ήταν μια θαυμάσια στιγμή», είπε ο Dul και αμέσως απάντησε στους δύτες «είμαστε καλά».