Ελεύθερος υπό όρους ο Μπαρμπαρούσης, μάλλον τα δάκρυά του έλιωσαν την καρδιά των δικαστών


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πρώην βουλευτής της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, αφού λογικά έκανε άφησε όλα τα πατώματα μούσκεμα με τα δάκρυά του. Ο Μπαρμπαρούσης απολογήθηκε για κάμποσες ώρες και τελικά εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο με εγγύηση 30.00 ευρώ και με όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την υποχρεωτική εμφάνιση στο τοπικό ΑΤ τρεις φορές το μήνα.
 Μπαρμπαρούσης, τον οποίο εγκατέλειψε με ταχύτητα σπρίντερ η Χρυσή Αυγή το Σάββατο διαγράφοντας τον από την κοινοβουλευτική της ομάδα, προφανώς έχει αποφασίσει να παίξει το χαρτί του παραστρατημένου πιστού και φιλότιμου στρατιώτη της πατρίδος. Αυτό προκύπτει από τη δήλωσή του, όπου τόνισε ότι «Θα σεβόμουν όποια απόφαση της Δικαιοσύνης. Ευχαριστώ τους δικηγόρους μου. Η Μακεδονία είναι ελληνική κι αυτό δεν αλλάζει». Προφανώς αποφάσισε να τη σεβαστεί αφού τον βρήκαν να κάνει το νεκρό σε κάτι κάδους στην Πεντέλη, αλλά η δικαιοσύνη είναι μεγαλόψυχη.
Nα σημειωθεί εδώ ότι ο Καραϊσκάκης από τα Lidl διώκεται για το αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας  σε κακουργηματικό βαθμό και συνελήφθη μετά από εισαγγελική έρευνα που κατέληξε σε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, έξω από τα ανακριτικά γραφεία τον περίμενε ένα μεγάλο πλήθος δέκα φίλων του για να τον χειροκροτήσουν, επειδή προφανώς οι παλιοί του συναγωνιστές σφυράνε κλέφτικα αυτή τη στιγμή.
Η ελαστικότητα αυτή των δικαστών για τη μη προφυλάκιση του Μπαρμπαρούση, ο οποίος στο κάτω κάτω πρότεινε την επιβολή στρατιωτικής δικτατορίας, είναι κάτι που θα ζήλευαν διάφοροι που βρέθηκαν επ’αόριστον προφυλακισμένοι, όπως ο Κώστας Σακκάς ο οποίος είχε μείνει 30 μήνες στη φυλακή χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η δίκη του.