Πυρηνικές «βόμβες» από τον Αλέξη Τσίπρα για τις σκοτεινές χρηματοδοτήσεις δημοσιογράφων, επιχειρήσεων και εφημερίδων (ΒΙΝΤΕΟ)



«Την δέσμευση μας για καθημερινή μάχη κατά της διαφθοράς δεν πρόκειται εμείς να την ξεχάσουμε. Θα την υπηρετήσουμε μέχρι τέλους διότι αυτό αξίζει στον ελληνικό λαό»
Η χώρα μας βρίσκεται πλέον στο τέλος μιας δύσκολης πορείας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι τον Αύγουστο του 2018, η κυβέρνηση θα έχει καταφέρει να εκπληρώσει έναν από τους κεντρικούς της στόχους: Την έξοδο από το μνημόνιο και την επιτροπεία.
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η χώρα επιστρέφει σε ένα καθεστώς κανονικότητας με την έξοδο από το μνημόνιο και την επιτροπεία.
Επισήμανε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα και ότι δε θα υπάρχουν ακόμη πληγές σοβαρές που θα πρέπει να επουλώσει η κυβέρνηση ή ότι δεν θα είμαστε υποχρεωμένοι να πιάνουμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους προκειμένου να εξυπηρετούμε το χρέος «που η αλόγιστη διαχείριση των κυβερνήσεων που χρεοκόπησαν τη χώρα, φόρτωσαν στις πλάτες του ελληνικού λαού».
Ωστόσο, σημείωσε ότι «είναι εντελώς διαφορετικό να έχεις στόχους δεδομένους και να έχεις έναν στοιχειώδη έλεγχο στα πλαίσια των ευρωπαϊκών σου υποχρεώσεων και άλλο να είσαι αναγκασμένος να συγκυβερνάς με τη τρόικα».
«Πετυχαίνουμε εκεί που τρεις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ απέτυχαν. Ολοκληρώνουμε με επιτυχία το πρόγραμμά, ανορθώνουμε την οικονομία και ανοίγουμε την πρόσβαση στις αγορές χρήματος για τα ελληνικά ομόλογα μετά από 8 χρόνια. Και το κάνουμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για το κοινωνικό σώμα» σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας.
«Δεν υπάρχει στον ορίζοντα ούτε η συνέχεια του μνημονίου ούτε η παράταση του μνημονίου, ούτε η δήθεν έξοδος, η μη καθαρή έξοδος, η βρώμικη έξοδος, όπως θέλετε πείτε το», ξεκαθάρισε σε άλλο σημείο πρωθυπουργός.
Υπογράμμισε ότι «αυτό που υπάρχει είναι μια σαφής ολοκλήρωση και καθαρή έξοδος, που είναι μια πολύ σημαντική επιτυχία και πολύ σημαντική εξέλιξη». "Χωρίς όμως», τόνισε, «αυτό να σημαίνει ότι θα περάσουμε με μιας τις πύλες του παραδείσου, χωρίς να σημαίνει ότι επιστρέφουμε με μιας σε μέρες αφθονίας και σπατάλης».
Ο πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στη μάχη κατά της διαφθοράς, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα την κερδίσει, όπως κέρδισε και τη μάχη στο μέτωπο της οικονομίας.
«Την δέσμευση μας για καθημερινή μάχη κατά της διαφθοράς δεν πρόκειται εμείς να την ξεχάσουμε. Θα την  υπηρετήσουμε μέχρι τέλους διότι αυτό αξίζει στον ελληνικό λαό των αμέτρητων θυσιών και των αμέτρητων στερήσεων. Αξίζει να ικανοποιήσουμε το αίτημα του για δικαιοσύνη και διαφάνεια. Αξίζει να αναδείξουμε τις τεράστιες ευθύνες του παλιού πολιτικού συστήματος για την οικοδόμηση ενός παρακράτους οικονομικού εγκλήματοςπου έπαιξε τεράστιο ρόλο στον ηθικό εκφυλισμό αλλά και στην χρεοκοπία της χώρας πριν από οχτώ χρόνια» σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας και συνέχισε:
«Ό,τι και να κάνουν, Όσους δήθεν δημοσιογράφους και αν κινητοποιήσουν, όσες οφσορ κι αν αξιοποιήσουν για να χρηματοδοτεί ταυτόχρονα τις επιχειρήσεις τους και τα εφημερίδες της παραδημοσιογραφίας και της τερατολογίας, όσα ψέματα και αν πουν, όσα δικονομικά τερτίπια και αν σκαρφιστούνη μάχη αυτή έχει ξεκινήσει και τη μάχη αυτοί θα τη κερδίσουμε, όπως κερδίσαμε και τη μάχη της οικονομίας. Θα την κερδίσουμε αυτή τη μάχη, και είμαστε υποχρεωμένοι και αποφασισμένοι και δεν θα κάνουμε πίσω».
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ