H Novartis παρακολουθεί πολιτικούς – «Σύμμαχος» ο Μητσοτάκης (Photos)


Σε πολυσέλιδη εσωτερική έκθεσή της η Novartis φαίνεται να ακολουθεί πρακτικές μυστικών υπηρεσιών, παρακολουθώντας τα πολιτικά πρόσωπα της χώρας -ιδιαίτερα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη- και κατατάσσοντάς τα σε κατηγορίες συμμάχων ή μη!
Η ημερομηνία σύνταξης της είναι 10 Φεβρουαρίου 2017, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως έχει δημιουργηθεί μόλις βγήκε στο προσκήνιο το Novartis_Gate.
Στα κατάστιχα της Novartis αναλύεται ο τρόπος διαρροής πληροφοριών σε ΜΜΕ αναφορικά με το πολύκροτο σκάνδαλο, η συνολική αποτίμηση της πολιτικής συγκυρίας και πώς αυτή επηρεάζεται από το Novartis – Gate, όπως επίσης και η επικοινωνιακή στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί με παρασκηνιακές ή μη επαφές προκειμένου η διαχείριση της κρίσης να προκαλέσει τις λιγότερες δυνατές αρνητικές συνέπειες.
Αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι η παρακολούθηση του πολιτικού προσωπικού της χώρας με μεθόδους που συνάδουν με πρακτορίστικες μεθόδους.
Ένα από τα πολιτικά πρόσωπα που παρακολουθούσε στενά η Novartis είναι ο αν. υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Το ενδιαφέρον για το πρόσωπό του ήταν τέτοιο που υπάρχουν σημεία από τοποθετήσεις του -ακόμα και απαντήσεις του σε ερωτήσεις- όχι σε διαδικασίες που έλαβαν χώρα στη Βουλή, αλλά σε περιφερειακές ομιλίες! Γεγονός που αποδεικνύει ότι άνθρωποι της Novartis βρίσκονται συνεχώς σε «φυσική επαφή» με τα πρόσωπα που έχει υπό παρακολούθηση. Μάλιστα, στις σημειώσεις που υπάρχουν στην 68 σελίδων έκθεση αναφέρεται ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ως "διαλλακτικός", ενώ ο Παύλος Πολάκης ως "εχθρικός".
Οι πιθανοί σύμμαχοι
Στην έκθεση καταδεικνύεται πως η φαρμοκοβιομηχανία αμέσως μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου προβαίνει σε χαρτογράφηση του πολιτικού σκηνικού για να εντοπίσει και να ξεδιαλύνει τους πιθανούς φίλους από τους εχθρούς. Πρόκειται για το ανώτερο και ανώτατο στελεχιακό δυναμικό κομβικών υπουργείων (Υγείας, Δικαιοσύνης, Οικονομικών κοκ), λοιπών κυβερνητικών στελεχών πέριξ του πρωθυπουργού, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, πρόεδροι κομμάτων και φορέων που σχετίζονται με το χώρο του φαρμάκου. Σε όλους ανεξαιρέτως υπάρχουν δύο κατηγορίες: Το πόσο επηρεάζουν την κοινή γνώμη και ο βαθμός αξιολόγησης της προτεραιότητας, πιθανώς της προσέγγισής τους.
Δεν είναι τυχαίο πως για τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα που εμπεριέχονται στη λίστα, ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει βαθμό αξιολόγησης προτεραιότητας 0, με τη σημείωση – ένδειξη: «Καμία επαφή».
Η ίδια ένδειξη εντοπίζεται και σε πρόσωπα που το Documento έχει ασχοληθεί επισταμένως μαζί τους εξαιτίας της εμπλοκής τους στο σκάνδαλο. Πρόκειται για τους καθηγητές Πανεπιστημίων Υφαντόπουλος, Γείτονα και Μανιαδάκης, οι οποίοι είναι σημειωμένοι με κόκκινα γράμματα, ενώ καταχωρημένοι είναι και οι Σουλιώτης και Λιαρόπουλος, με τον τελευταίο να είναι γνωστός για την χρυσοπληρωμένη έκθεσή του στο Ερρίκος Ντυνάν και το περιβόητο «Γερούν, γερά».
 Αντιθέτως, δίπλα από την καταχώρηση των ονομάτων του Κυριάκου Μητσοτάκη, της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη υπάρχει η σημείωση πως πρόκειται για «πιθανούς συμμάχους» (σ.σ. Possible ally).
Αναφορικά με τον Αλέξη Τσίπρα, αξιολογείται με 1 ως προς την απήχηση στην κοινή γνώμη και 2 σχετικά με την «προτεραιότητα». Ίδιες αξιολογήσεις φέρουν στενοί σύμβουλοι του πρωθυπουργού αλλά και λοιπά μέλη της κυβέρνησης, όπως οι Δραγασάκης, Τζανακόπουλος κλπ. Μεταξύ άλλων, στην έκθεση επισημαίνεται πως δεν έχει υπάρξει καμία συνάντηση με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Χαρακτηριστικές είναι οι παρακάτω εικόνες από τα έγγραφα: