Επείγουσα προειδοποίηση για τσουνάμι “βαρβατίλας”! “Γελοίοι ανταγωνισμοί γυναικών και ο ταλαίπωρος άντρας” του Δημήτρη Καμπουράκη



Προσοχή! Ακολουθεί υπερβολική δόση τεστοστερόνης”!
Αυτός θα μπορούσε να είναι ο εναλλακτικός τίτλος του άρθρου που έγραψε ο Δημήτρης Καμπουράκης για το Liberal.gr, για την υπόθεση της Ράνιας Αντωνοπούλου, με τον ελαφρώς παραπλανητικό τίτλο “Δεν είναι μία αφελής Αμερικάνα”. Παραπλανητικός γιατί περισσότερο με δήλωση “ανωτερότητας” των απανταχού αρσενικών μοιάζει. Και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρανοήσεις όταν η πρώτη κουβέντα είναι ότι “όσοι ξέρουν από καλό management λένε πώς ποτέ δεν αφήνεις πολλές γυναίκες μόνες σε ένα εργασιακό χώρο, δίχως να βάλεις ανάμεσά τους ένα (ταλαίπωρο) άντρα που λειτουργεί εξισορροπητικά”!
Ναι, καλά καταλάβατε, οι γυναίκες το μόνο που ξέρουν να κάνουν, όταν δεν υπάρχει ο (ταλαίπωρος) άντρας να διαφεντεύει τον εργασιακό χώρο, είναι, όπως μας πληροφορεί στην επόμενη πρόταση ο κ.Καμπουράκης, να πλακώνονται “για γελοίους ανταγωνισμούς και η δουλειά να πηγαίνει κατά διαόλου”.
Κι αν πήξατε στη “βαρβατίλα“, ετοιμαστείτε για άλλη μία δόση γιατί ο αρθρογράφος δηλώνει ότι μπορεί να μην τον νοιάζουν οι κυβερνητικές σχέσεις (αν και στην αμέσως προηγούμενη γραμμή έχει πει ότι ο Πετρόπουλος “όχι αδίκως έχει κρυφτεί σε μία γωνιά του υπουργείου και κάνει το κορόιδο”) αλλά μας πληροφορεί ότι οι γυναίκες του Υπουργείου Εργασίας δεν μιλιούνται μεταξύ τους και επίσης ότι “υπουργοποιήθηκαν με ταγάρια και τώρα είναι μέσα στο εισαγόμενο συνολάκι και το μπότοξ”.
Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Την διακήρυξη της ανδρικής ανωτερότητας, αφού καθίσταται σαφές ότι όπου συνεργάζονται άντρες όλα πηγαίνουν πρίμα; Την υιοθέτηση του κλισέ του “ταλαίπωρου άντρα” που καλείται να τα βγάλει πέρα με πολλές γυναίκες; Την βεβαιότητα ότι οι γυναίκες τσακώνονται για γελοίους ανταγωνισμούς (ίσως για το ποιανής το μπουγαδοκόφινο είναι πιο καλό); Την αναπαραγωγή του έτερου κλισέ ότι ο “καλός αριστερός” ντύνεται μόνο με ταγάρια και άπαξ και ντυθεί καλά σημαίνει ότι έχει διαβρωθεί;
Δυστυχώς για τον κ.Καμπουράκη και για τους ομοϊδεάτες του αρσενικούς (συγνώμη Αρσενικούς, με άλφα κεφαλαίο), οι γυναίκες δεν περιορίζονται πλέον στα του νοικοκυριού και της κουζίνας, στην ικανοποίηση των επιθυμιών του άντρα και δεν τσακώνονται μόνο για το ποιο συνολάκι είναι το καλύτερο και ποια μέθοδος μπότοξ είναι η πιο εξελιγμένη.
Τον καλωσορίζουμε στο 2018 και του ευχόμαστε ολόψυχα να μην σοκαριστεί όταν ανακαλύψει ότι υπάρχουν και γυναίκες που κάνουν τις ίδιες δουλειές με τους άντρες, χωρίς να ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τα “συνολάκια” ή τα “μπότοξ” και ακόμα περισσότερο να μην πέσει από τα σύννεφα όταν πληροφορηθεί ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άντρες (ευτυχώς!) που δεν συμμερίζονται τις απόψεις του για τις γυναίκες.