Μαξίμου: Μητσοτάκης και Γεωργιάδης επιβεβαίωσαν ποιος κάνει κουμάντο στη Νέα Δημοκρατία



Σε νέα ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, σχολιάζει τις απαντήσεις ΝΔ και Αδ. Γεωργιάδη (σ.σ.: αναλυτικά παρακάτω), αναφορικά με όσα ανέφερε ο νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ, ως στέλεχος του ακροδεξιού ΛΑ.Ο.Σ., για τα περί «ξεπουλήματος της Μακεδονίας από τον Κ. Καραμανλή».
«Ρωτήσαμε τον Πρόεδρο της ΝΔ και απάντησε ο κ. Γεωργιάδης. Αμφότεροι επιβεβαίωσαν ποιος κάνει κουμάντο στη Νέα Δημοκρατία», τονίζει συγκεκριμένα το Μαξίμου προσθέτοντας: Αυτό που δεν έχουμε μάθει ακόμη είναι εάν ο κ. Γεωργιάδης συνεχίζει να πιστεύει πως με τη γραμμή της σύνθετης ονομασίας ο πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, «ξεπούλησε τη Μακεδονία».
Νωρίτερα, το Μέγαρο Μαξίμου είχε υπενθυμίζει παλαιότερες δηλώσεις του Αδ. Γεωργιάδη:
«Συμφωνεί ή διαφωνεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης με τα όσα έλεγε ο σημερινός Αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Άδωνις Γεωργιάδης, όταν με αφορμή την υιοθέτηση από την κυβέρνηση της ΝΔ της γραμμής για σύνθετη ονομασία ισχυριζόταν ότι «ο Καραμανλής ξεπούλησε τη Μακεδονία»;
Πλέον είναι εμφανές σε όλους ποιος είναι ο Πρόεδρος, ποιος ο Αρχηγός και γιατί η ΝΔ χρησιμοποιεί όλη την επιχειρηματολογία του ΛΑ.Ο.Σ για το ονοματολογικό».
Η απάντηση της ΝΔ για τα λεγόμενα Γεωργιάδη:
«Αφού υπενθυμίσουμε στην Κυβέρνηση ότι είναι Κυβέρνηση κι ότι βρισκόμαστε στο 2018 ας της θυμίσουμε και δύο δηλώσεις που έγιναν μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Τις έκαναν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος και δείχνουν ότι το μόνον που τους συνδέει πλέον - εκτός από τις καρέκλες της εξουσίας - είναι το έλλειμμα του συναισθήματος της ντροπής».
Η απάντηση του Αδ. Γεωργιάδη
«Αν πάμε δέκα χρόνια πίσω άλλοι θα είναι χαμένοι» τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, απαντώντας στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Μέγαρο Μαξίμου με τις προ δεκαετίας αναφορές τού Άδωνι Γεωργιάδη για τη στάση της ΝΔ στο θέμα του ονοματολογικού της πΓΔΜ. «Θα είχε πολύ περισσότερο ενδιαφέρον να μας παίξει το Μέγαρο Μαξίμου τις προ δεκαετίας δηλώσεις του κ. Τσίπρα και των στελεχών του, τότε που τα Σκόπια ήταν Μακεδονία και η Αμερική ο μεγάλος εχθρός και το ΝΑΤΟ θα διαλύονταν» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ο κ. Γεωργιάδης.
*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όταν η Ντόρα έλεγε «θλιβερό κεφάλαιο του Σκοπιανού ο Σαμαράς» και «μοναδική λύση η σύνθετη ονομασία» (βίντεο)
Το Μέγαρο Μαξίμου είχε απευθύνει την Δευτέρα άλλο ερώτημα προς τη ΝΔ, επιχειρώντας να αναδείξει τις παλινωδίες της στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ:
"Συμφωνεί ή διαφωνεί η ΝΔ και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρώην Πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος τόνιζε το 1994, μετά την πτώση της κυβέρνησής του από τον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή το ονοματολογικό, πως «είναι απαράδεκτη υποκρισία εν ονόματι της εθνικής υπερηφάνειας και της εθνικής αδιαλλαξίας να δεχόμαστε να μείνει αυτή η χώρα με το όνομα Μακεδονία», υπογραμμίζοντας πως «εάν η Ελλάς δεν δεχθεί ονομασία μικτή θα πάμε σε σκέτη Μακεδονία»;" (σ.σ.: δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο).
«Αναμένουμε εάν ο κ. Μητσοτάκης θα απαντήσει με «ειλικρίνεια, εντιμότητα και θάρρος», όπως έλεγε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ή θα επιβεβαιώσει πως είναι ψεύτης, ανέντιμος και δειλός», επισημαίνει το Μέγαρο Μαξίμου:
Tο Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στο Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Αφού υπενθυμίσουμε στην Κυβέρνηση ότι είναι Κυβέρνηση κι ότι βρισκόμαστε στο 2018 ας της θυμίσουμε και δύο δηλώσεις που έγιναν μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Τις έκαναν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος και δείχνουν ότι το μόνον που τους συνδέει πλέον - εκτός από τις καρέκλες της εξουσίας - είναι το έλλειμμα του συναισθήματος της ντροπής».

 https://left.gr/