Τουρίστες συλλαμβάνονται για 'πορνογραφικές φωτογραφίες' πλάι σε ναό

Ο εισαγγελέας της Καμπότζης απήγγειλε κατηγορίες σε 10 τουρίστες, με τον ισχυρισμό πως αναπαρήγαγαν πορνογραφικές φωτογραφίες κατά τη διάρκεια πάρτι κοντά στο φημισμένο ναό Άνγκορ Βατ. Οι ίδιοι οι τουρίστες, πέντε Βρετανοί, δύο Καναδοί, ένας Νορβηγός και ένας Νεοζηλανδός αρνούνται πως προέβησαν σε κάποια άσεμνη ενέργεια.


Cambodian National Police via AP
Ωστόσο, αν οι κατηγορίες δεν εκπέσουν, οι τουρίστες αντιμετωπίζουν ποινή ως και ένα χρόνο φυλάκισης. Η αστυνομία της Καμπότζης προχώρησε σε επιχείρηση σε βίλα κοντά στο σημείο την Κυριακή, κατά την οποία προσήχθησαν 90 άτομα. Ο ναός αυτός αποτελεί σύμβολο για την Καμπότζη, αφού εμφανίζεται στη σημαία της χώρας από το 1863 καθώς και το κύριο τουριστικό αξιοθέατο της χώρας. Αποτελεί το μεγαλύτερο ιερό, οποιασδήποτε θρησκείας, στον κόσμο.
Η Άνγκορ Βατ είναι ναός που βρίσκεται στην περιοχή Άνγκορ της Καμπότζης και χτίστηκε για τον βασιλιά των Χμερ Σουριαβαρμάν 2ο κατά τον 12ο αιώνα, ως ο κύριος ναός και πρωτεύουσα του κράτους του. Ήταν ιερός τόπος πολλών θρησκειών, όπως του Ινδουισμού, καθώς ήταν αφιερωμένος στον Βισνού, όσο και του Βουδισμού.
 http://news247.gr