Εικόνες αποκάλυψης σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο και Μαγούλα. Πέντε οι νεκροί


Σε τραγωδία κατέληξε η χθεσινή νεροποντή.


Μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, στη Μάνδρα, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος κι ένας ηλικιωμένος άνδρας βρέθηκε πνιγμένος στο σπίτι του, που είχε πλημμυρίσει, στην οδό Αγαμέμονος. Ένας τρίτος άνδρας, ηλικίας περίπου 65 ετών, βρέθηκε επίσης νεκρός, σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου. Ένας τέταρτος άνδρας, περίπου 50 ετών, εντοπίστηκε νεκρός στο προαύλιο επιχείρησης στο 2ο προς 3ο χλμ. της παλιάς εθνικής οδού Μάνδρας - Θηβών. Η πυροσβεστική ανέσυρε στη συνέχεια νεκρή μια γυναίκα που εντοπίστηκς εξωτερικό χώρο επί της οδού Αίαντος στη Μάνδρα Αττικής.
Πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ - ΜΠΕ αναφέρουν ότι 2 ακόμη άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.
Σημειώνεται ότι υπάρχουν και αγνοοούμενα άτομα που ερευνάται αν έχουν πέσει θύματα της κακοκαιρίας ή έχουν καταφύγει κάπου.
Την ίδια στιγμή, δύο γυναίκες και ένας οδηγός βυτιοφόρου διακομίστηκαν στο Θριάσειο νοσοκομείο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, λόγω των πλημμυρών.
Τη βαθιά θλίψη του για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από την καταστροφική καταιγίδα στη Μάνδρα Αττικής, εξέφρασε ο  Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να μεταβεί στο σημείο κυβερνητικό κλιμάκιο, προκειμένου να συντονίσει με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις επιχειρήσεις για την άμεση αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων και την αποκατάσταση των ζημιών από τη φυσική καταστροφή, όπως αναφέρει σε αναρτήσεις του στο Twitter.
Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από την καταστροφική καταιγίδα στη Μάνδρα Αττικής.
Έδωσα εντολή να μεταβεί στο σημείο κυβερνητικό κλιμάκιο, προκειμένου να συντονίσει με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις επιχειρήσεις για την άμεση αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων και την αποκατάσταση των ζημιών από τη φυσική καταστροφή.
Στον τόπο της τραγωδίας και στις γύρω περιοχές έχουν μεταβή ήδη ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπαίνουν οι περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Μαγούλας, έπειτα από πρόταση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, καθώς η πρωτοφανής κακοκαιρία με τις καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές, με εγκλωβισμούς ανθρώπων σε κτίσματα και οχήματα.

Με πρωινή απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου, παρέμειναν κλειστά σήμερα τα σχολεία Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου.