Παρέμβαση εισαγγελέα για την MEDIAΚΗ ΧΟΛΕΡΑ...Για δήθεν χολέρα σε νοσοκομείο - papatzides.gr

Post Top Ad

Παρασκευή, Οκτωβρίου 20, 2017

Παρέμβαση εισαγγελέα για την MEDIAΚΗ ΧΟΛΕΡΑ...Για δήθεν χολέρα σε νοσοκομείο

 

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε εν τέλει τα όσα έγραψε και κατήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ περί ύπαρξης χολέρας στο «Έλενα».

Ειδικότερα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών με αφορμή τις καταγγελίες για εμφάνιση χολέρας στο νοσοκομείο -μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου» διέταξε προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποία θα ερευνηθεί εάν διαπράχθηκε το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.
Η εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε μετά από έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ στο οποίος αναφέρεται ότι «με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα δεν τεκμηριώνεται η παρουσία εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας ) από τον εργαστηριακό έλεγχο. Επιπλέον , κανένα κρούσμα νόσου δεν έχει αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ».
Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν από ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ στην οποία έκανε λόγο εμφάνιση του μικρόβιου της χολέρας στο Νοσοκομείο «Έλενα». Το ΚΕΕΛΠΝΟ, με αναφορά του διέψευσε τα όσα έλεγε η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνοντας ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα του Κέντρου, δεν προκύπτει κανένα στοιχείο που να στοιχειοθετεί την άποψη αυτή περί χολέρας.
Το Υπουργείο Υγείας, λίγες ώρες μετά την αναφορά του ΚΕΕΛΠΝΟ σε ανακοίνωση του έκανε για πολιτική αλητεία, διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Η ανακοίνωση που υπογράφεται τόσο από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, όσο και τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη, αναφέρει επί λέξη: «Αυτή η ιστορία με τη "χολέρα" στο Έλενα, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής, της επίδειξης ανωτερότητας και του σεβασμού στα συνδικαλιστικά όργανα που έχει δείξει μέχρι τώρα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Διαβάστε περισσότερα: Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει το υπουργείο Υγείας μετά τις ψευδείς ειδήσεις περί χολέρας

 http://www.koutipandoras.gr