Εισαγγελική πρόταση: Κανένα ελαφρυντικό για Τσοχατζόπουλο



Εκτός" ελαφρυντικών δεν αποκλείεται να τεθούν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Ιωάννης Σμπώκος, στη δίκη για το "μαύρο πολιτικό χρήμα".
Η εισαγγελέας της έδρας, Αναστασία Δημητριάδου, εισηγήθηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων να μην αναγνωριστούν στους δύο καταδικασθείς κάποιο ελαφρυντικό, υποστηρίζοντας πως δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις ούτε για αυτό του προτέρου εντίμου βίου, ούτε για εκείνο της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
Η αγόρευση της εισαγγελικής λειτουργού δεν προκάλεσε την αντίδραση του Ακη Τσοχατζόπουλου, παρά το γεγονός ότι αν γίνει δεκτή από το δικαστήριο, δεν αποκλείεται ο πρώην υπουργός να υποχρεωθεί να επιστρέψει πίσω στη φυλακή. Όταν όμως, το λόγο έλαβε ο αναπληρωτής εισαγγελέας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος, η αντιμετώπιση ήταν διαφορετική, αφού ο πρώτος ανέφερε κατά την εισήγησή του ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος δημιούργησε την απαραίτητη υποδομή, προκειμένου να ξεπλύνει το βρώμικο χρήμα, κατά τη θητεία του ως υπουργός. "Εδώ ακούσαμε μύθευματα, που τα βρήκατε αυτά; Είναι δικαστήριο εδώ δεν μπορούν να λέγονται αυτά.Αυτά είναι μυθευματα, από που και ως που; Ντροπή σου!" φώναξε ο καταδικασθείς.
Αναφορικά με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, θα πρέπει να αναγνωριστεί ελαφρυντική περίσταση σε όλους. Μεταξύ άλλων, στη Βίκυ Σταμάτη και στην Αρετή Τσοχατζοπούλου <ητήθηκε να δοθεί εκείνο της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Αντίστοιχα, για τους Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Παναγιώτη Σταμάτη, Νίκο Καρατζα, Νίκο Γεωργουλάκη και Γιώργο Κωνσταντάτο, που καταδικάστηκαν χωρίς την επιβαρυντική περίσταση της τέλεσης του αδικήματος κατ' επάγγελμα, ζητήθηκε η αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου, ενώ για τον ξάδελφο και πρώην στενό συνεργάτη του υπουργού, Νίκο Ζήγρα, εισηγήθηκαν το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, το οποίο του είχε αναγνωριστεί και πρωτόδικα, αλλά και εκείνο της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
Υπενθυμίζεται ότι και οι 16 κατηγορούμενοι κρίθηκαν το πρωί ένοχοι, όπως κατηγορούνται, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται με τις δευτερολογίες της υπεράσπισης, τις οποίες θα ακολουθήσει η απόφαση του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών.

 http://news247.gr/