Αυτοί είναι ο Βούλγαρος αστυνομικός και η Βουλγάρα σύζυγος του Γιατρού ...που συνελήφθησαν για την άγρια δολοφονία στη Σητεία



Ο δράστης, αστυνομικός στο επάγγελμα στη γειτονική χώρα, χωρισμένος με ένα παιδί, διατηρούσε αρκετά χρόνια ερωτική σχέση με την επίσης βουλγαρικής καταγωγής σύζυγο του άτυχου καρδιολόγου.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ταξίδεψε στην Κρήτη με μοναδικό σκοπό να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο εξόντωσης του καρδιολόγου, ώστε στη συνέχεια μαζί με την ερωμένη του να ζήσουν μαζί απολαμβάνοντας και την περιουσία του 62χρονου Χριστόδουλου Καλαντζάκη.

 Ο 37χρονος δολοφόνος γνώριζε το δρομολόγιο του γιατρού προς το χωριό Μακρύ Γυαλό εκεί που είχε ιατρείο και πήγαινε κάθε Σαββατοκύριακο. Σε ένα σημείο του δρόμου είχε στήσει την ενέδρα του. Πρώτα πυροβόλησε το αυτοκίνητο του 62χρονου ο οποίος ένιωσε το ισχυρό τράνταγμα  του αυτοκινήτου από τον πυροβολισμό και χτύπησε στο κεφάλι. Προσπαθώντας να βγει από το αυτοκίνητο τραυματισμένος, ο δολοφόνος έστρεψε το όπλο του εναντίον του και τον πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές στην πλάτη και μια στο κεφάλι, που ήταν και η μοιραία.

Ο άτυχος γιατρός, η δολοφονία του οποίου προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία ολόκληρης της Κρήτης, βρέθηκε νεκρός δίπλα από το αυτοκίνητό του, το  πρωί του Σαββάτου , στο δρόμο Σητείας -Μακρύ Γιαλού. 
 


Το σώμα αλλά και το αυτοκίνητο του άτυχου 62χρονου , ήταν γαζωμένα από σφαίρες καραμπίνας , τις οποίες" άδειασε'' ο δράστης. Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης έπαιξε η μαρτυρία κατοίκου της περιοχής , ο οποίος είδε τον δράστη να πετάει το όπλο του εγκλήματος και να φεύγει από το σημείο με ένα επιβατικό αυτοκίνητο άσπρου χρώματος. 
http://www.protothema.gr/