Κυριακού, Κοντομηνάς και Σαββίδης θα μετάσχουν στον διαγωνισμό του ΕΣΡ για τις άδειες! Ερωτηματικό ο Μαρινάκης - papatzides.gr

Post Top Ad

Δευτέρα, Οκτωβρίου 23, 2017

Κυριακού, Κοντομηνάς και Σαββίδης θα μετάσχουν στον διαγωνισμό του ΕΣΡ για τις άδειες! Ερωτηματικό ο Μαρινάκης


Θοδωρής Κυριακού και Δημήτρης Κοντομηνάς, φέρονται ετοιμοι να σπάσουν την “γραμμή” των καναλαρχών ( ΕΤΗΣΕΕ – Γιάννης Βαρδινογιάννης – ΣΚΑΙ ) και να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, που θα πραγματοπποιηθεί από το ΕΣΡ τους επόμενου μήνες!
Δεδομένη θεωρείται και η συμμετοχή του Ιβάν Σαββίδη με το Ε, η μεταβιβαση του οποιου κατά 100% στο νεο ιδιοκτητη, ολοκληρώνεται στις 8 Νοεμβρίου, παρά τις έντονες παρασκηνιακές κινήσεις τον τελευταίο μήνα, προς τον Φιλ Βρυώνη να κάνει πίσω και να ανατρέψει την συμφωνία με τον ομογενή επιχειρηματία από την Β Ελλαδα! Σύμφωνα και με δημοσιεύματα από τον κυριακάτικο Τύπο, το στρατοπεδο των σημερινών ιδιοκτητών των καναλιών, εχει δισαπαστεί σε δύο μέρη, με τους σκληρούς να ζητάνε ολοκληρωτική αποχή από τον διαγωνισμό με πρόσχημα τις νεες προσφυγές στο ΣτΕ και κλιμάκωση της πολιτικής κόντρας με την κυβέρνηση, προκαταλαμβάνοντας την συμπαράσταση σε αυτήν την ρήξη, της αντιπολίτευσης! Από την άλλη ΑΝΤ1 και Alpha, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους, θεωρούν οτι “δεν τους συμφέρει” μια τέτοια στάση και για αυτο εχουν ηδη αποφασισει να συμμετασχουν κανονθκα στον διαγωνισμό του ΕΣΡ! Το μεαγάλο ερωτηματικό είναι η στάση που θα ακολουθήσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος είχε συμμετασχει κανονικά στον προηγούμενο αδειοδοτικό διαγωνσιμό, διαχωριζοντας μαλιστα την θεση του, τοσο από της ΕΤΗΣΕΕ όσο και από την πλευρά Βαρδινογιάννη, τοτε ( μαλιστα ειχε δεχτεί και σκληρές επιθέσεις ακόμα και από σημερινούς υπαλλήλους του όπως ο Γ Πρετεντερης, τοτε για τη συμμετοχή του στν διαγωνισμό, με βαρια εις βαρος του υπονοούμενα )! Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ιδιοκτήτης πλέον δύο μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων, με “άπειρες” δυνατότητες δημοσιογραφικής αλλά και τεχνικής υποστήριξης εκ των ένδον, ενός τηλεοπτικού ενημερωτικού εγχειρήματος, με συμφωνημένες εγκαταστάσεις από περυσι ( στούντιο Ελματζόγλου ) αλλά και με βαρύνοντα μετοχικό λόγο και στο Mega (δεύτερος μεαγαλομετοχος με περίπου 30% ) … εκτιμάται ότι θα είναι δύσκολο μα απέχει στο νέο διαγωνισμό, όταν μαλιστα η νεα άδεια στοιχίζει μόλις 3.5 εκατ ευρώ το χρόνο ( για 10 χρόνια ), ενώ ο ίδιος πριν από 14 μήνες δεν εχει διστάσει να δώσει 72 εκατ περίπου για να αποκτήσει άδεια !

 http://thefaq.gr