Διευθυντής του ρατσισμού: Έδωσε πινακίδα αντί για τη σημαία στον 11χρονο Αμίρ!

Μία καταγγελία που προκαλεί οργή κάνει το γύρο των social media σχετικά με τον 11χρονο Αμίρ από το Αφγανιστάν που είχε κληρωθεί να είναι ο σημαιοφόρος του 6ου δημοτικού σχολείου Δάφνης

Όπως αναφέρεται σε post του δημοσιογράφου Γιάννη Ευσταθίου στο facebook, «η σημαία δόθηκε σε άλλο μαθητή και το 11χρονο Αφγανόπουλο κράτησε την πινακίδα με τον τίτλο του σχολείου. Ο διευθυντής επικαλέστηκε ότι το παιδάκι από το Αφγανιστάν αρνήθηκε να μπει σε εκκλησία με την σημαία. Το Αφγανόπουλο δηλώνει έκπληξη και υποστηρίζει πως ουδέποτε του είπαν κάτι τέτοιο και πως δεν είχε πρόβλημα να μπει σε χριστιανική εκκλησία».
Όπως δήλωσε το πρωί της Κυριακής στην ΕΡΤ ο Γ. Αγγελόπουλος , αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, το υπουργείο «με αυστηρότητα θα διερευνήσει γιατί δεν τηρήθηκε η απόφαση του Συλλόγου». «Έχω κάποια ενημέρωση, αλλά δεν θα τοποθετηθώ πριν δοθούν οι απαντήσεις», τόνισε ο ίδιος.
Όπως αναλυτικά γράφει ο δημοσιογράφος Γ. Ευσταθίου:
«Τελικά το Αφγανόπουλο στο 6ο δημοτικό Δάφνης που πέταγε από τη χαρά του επειδή είχε κληρωθεί σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, δεν κράτησε τη σημαία. Όπως μαθαίνω, με απόφαση του διευθυντή του σχολείου, η σημαία δόθηκε σε άλλο μαθητή και το 11χρονο Αφγανόπουλο κράτησε την πινακίδα με τον τίτλο του σχολείου. καταγγελία
Ο διευθυντής επικαλέστηκε ότι το παιδάκι από το Αφγανιστάν αρνήθηκε να μπει σε εκκλησία με την σημαία. Το Αφγανόπουλο δηλώνει έκπληξη και υποστηρίζει πως ουδέποτε του είπαν κάτι τέτοιο και πως δεν είχε πρόβλημα να μπει σε χριστιανική εκκλησία.
Μαθαίνω επίσης πως ετοιμάζεται παρέμβαση από το υπουργείο Παιδείας που θα ζητήσει διευκρινίσεις για την όλη υπόθεση…»


Έτσι, με μία απόφαση πλήρως εναρμονισμένη με τις χρυσαυγίτικες και ρατσιστικές κραυγές (βλέπε Σαντορινή) «γονέων», ακυρώθηκε ο ιδιαίτερος συμβολισμός που έφερε η «θεά τύχη»: ένα προσφυγάκι από το Αφγανιστάν, στους πρώτους μήνες του στο ελληνικό σχολείο, θα σήκωνε την ελληνική σημαία.


 https://left.gr/