Υλοποιεί τη δέσμευση ο Αλαφούζος και η ΠΑΕ αλλάζει χέρια!

Σχετικό ΠεριεχόμενοΔημήτρης Γιαννακόπουλος με γραπτή του δήλωση έκανε γνωστά τα πλάνα του για το PAO Foundation καλώντας σε συστράτευση όλες τις παναθηναϊκές δυνάμεις προκειμένου να παίξει τον ρόλο του θεματοφύλακα της ενοποίησης των τμημάτων του συλλόγου.

Η κίνηση αυτή αναμενόταν με έντονο ενδιαφέρον από τη στιγμή που ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός είχε αποκαλύψει την πρόθεσή του να εμπλακεί στα διοικητικά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, βγάζοντας και το ποδοσφαιρικό τμήμα από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.
Όπως είναι ήδη γνωστό, Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Γιάννης Αλαφούζος βρίσκονται σε συζητήσεις τους τελευταίους τρεις μήνες και πλέον, μετά και τη γραπτή δήλωση από την πλευρά  Γιαννακόπουλου, ο Αλαφούζος θα πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα, υλοποιώντας τη δέσμευσή του για κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των χρεών του συλλόγου.
Ο Αλαφούζος, άλλωστε, είναι θετικός να στηρίξει το συγκεκριμένο εγχείρημα του PAO Foundation από τη στιγμή που βλέπει τη συγκεκριμένη κίνηση ως τη μόνη αξιόπιστη για την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό.
Γι' αυτό άλλωστε, στη γραπτή δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου αναφέρεται πως «για να γίνει το πρώτο βήμα απαιτείται η παρούσα διοίκηση να παραδώσει την ΠΑΕ, απαλλαγμένη από τα οικονομικά βαρίδια του παρελθόντος».
Οι δύο άνδρες έχουν συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα και ήδη, παρότι αρκετοί ίσως να μην το αντιλήφθηκαν, έχει επέλθει ουσιαστικά συμφωνία πάνω σε αυτό το κομμάτι.
Επομένως μετά την προσωπική εγγύηση από την πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου, αυτό που μένει, είναι ο ίδιος να το κάνει πράξη και να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των χρεών, τα οποία άλλωστε δημιουργήθηκαν εξ αιτίας της κακής διαχείρισης που έγινε στην ΠΑΕ επί των ημερών του.
Συγκεκριμένα, το ποσό που δεν είναι καθόλου μικρό και πρόκειται για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, και η διευθέτηση αυτού του οικονομικού κενού αποτελεί, όπως αντιλαμβάνονται όλοι, ζωτικής σημασίας για την οριστική μεταβίβαση της ΠΑΕ.
Φυσικά, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, σημαντικό κομμάτι για την επιτυχία της προσπάθειας να περάσει ο σύλλογος σε μια νέα εποχή είναι και η δημιουργία της Παναθηναϊκής Πολιτείας, δηλαδή τη συστέγαση όλων των τμημάτων του συλλόγου με μακροχρόνια μίσθωση του ΟΑΚΑ.

 http://www.sdna.gr/