#free_Irianna /Τη Δευτέρα 17/7 εκδικάζεται η αίτηση αναστολής της ποινής - Συγκέντρωση αλληλεγγύης το πρωί στο Εφετείο

Καθαρογράφηκε νωρίτερα την Παρασκευή η απόφαση με την οποία η 29χρονη Ηριάννα Β.Λ. καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού και χωρίς αναστολή ποινής για συμμετοχή της στην οργάνωση«Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Με την καθαρογραφή της απόφασης ανοίγει πλέον ο δρόμος να εκδικαστεί τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, στο Συμβούλιο Εφετών, η αίτηση αναστολής που κατέθεσε η Ηριάννα. Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο θα αποφασίσει εάν θα ανασταλεί η πρωτόδικη ποινή, με την οποια φυλακίστηκε η 29χρονη, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεση στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έχει ζητήσει από τον προϊστάμενο του Εφετείου την επίσπευση της καθαρογραφής της απόφασης και μιλώντας στην «Αυγή» της Κυριακής σχολιάζει την υπόθεση της Ηριάννας. Παράλληλα, την «ανησυχία» της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου εκφράζει στην Κ.Α. η πρόεδρός της Κλειώ Παπαπαντολέων για τη «δικονομική μεταχείριση» της 29χρονης και αξιολογεί τόσο την ποινική διαδικασία όσο και τη μετατροπή του DNA σε «βασιλιά» της δίκης (διαβάστε αναλυτικά).
 
Η Ηριάννα καταδικάστηκε από το Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή, για συμμετοχή στη Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Η καταδίκη στηρίχθηκε αποκλειστικά στη μερική ταυτοποίηση γενετικού υλικού της κατηγορούμενης πάνω σε γεμιστήρα όπλου, ένα αποδεικτικό στοιχείο που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει κριθεί αρκετό, για να τεκμηριώσει ανάλογη απόφαση.
Η ποινή αυτή στερεί επί της ουσίας από την 29χρονη Ηριάννα οποιαδήποτε ευκαιρία για προσωπική ζωή και επιστημονική εξέλιξη (η ίδια είναι Υποψήφια Διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών), τιμωρώντας πολύ περισσότερο τις κοινωνικές της συναναστροφές, παρά κάποια αξιόποινη πράξη που τελέστηκε εκ μέρους της.
Στην σελίδα αλληλεγγύης στην Ηριάννα στο facebook μπορείτε να δείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες για την υπόθεση και τις κινητοποιήσεις: