Documento: Η Ράικου ξέχασε…250.000 έγγραφα για Γιάννο και Λιακουνάκο

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας που επιγράφεται «Η Εισαγγελέας Διαφθοράς… ξέχασε 250,000 έγγραφα για Γιάννο και Λιακουνάκο», αναφέρεται ότι η ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα, διασταυρώνοντας το υλικό που κατασχέθηκε από το σπίτι του επιχειρηματία
Θωμά Λιακουνάκου με ότι της παραδόθηκε από την Ελένη Ράικου για την υπόθεση εκσυγχρονισμού των φρεγατών τύπου S και την προμήθεια ελικοπτέρων ΝΗ90 διαπίστωσε σοβαρές ελλείψεις και παρατυπίες. Υπενθυμίζεται ότι οι δικογραφίες αυτές εστάλησαν και στη Βουλή για να εξεταστούν πιθανές ποινικές ευθύνες του τότε υπουργού Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου.
Η δικογραφία για τις φρεγάτες στάλθηκε στην κ. Ζαμανίκα τον Ιούλιο του 2016 και αυτή για τα ελικόπτερα τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Μετά την αντιπαραβολή των πρακτικών έρευνας και κατάσχεσης που έγινε στο σπίτι του Θωμά Λιακουνάκου και του υλικού που της παραδόθηκε, η ανακρίτρια διαπίστωσε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κώστα Βαξεβάνη, ότι δεν της είχε σταλεί το υλικό που βρέθηκε σε 2 υπολογιστές του επιχειρηματία, που αντιστοιχεί σε 250.000 έγγραφα. Μάλιστα όπως αποδείχτηκε τα έγγραφα αυτά δεν είχαν καν ανοιχτεί, για να διαβαστούν και να αξιολογηθούν, όσο βρίσκονταν στα χέρια της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου.
Έστι στις 31 Ιανουαρίου του 2017, η Ηλιάνα Ζαμανίκα απέστειλε αναφορά στον επόπτη των ανακριτών, εισαγγελέα Στ. Δασκαλόπουλο, παραθέτοντας τα στοιχεία που έδειχναν υποτυπώδη έρευνα της κ. Ράικου για την υπόθεση Λιακουνάκου, και κατ’επέκταση για τις ευθύνες του Γιάννου Παπαντωνίου. Η ανακρίτρια φαίνεται επίσης να διαπιστώνει πως ερευνήθηκαν μόνο οι βασικές συμβάσεις για την αγορά των οπλικών συστημάτων και όχι οι συμβάσεις που αφορούν τα αντισταθμιστικά οφέλη.
Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η Ελένη Ράικου φαίνεται να προσανατολίστηκε στην έρευνα του ελαφρού αδικήματος της απιστίας, το οποίο έχει παραγραφεί ήδη για τον Γιάννο Παπαντωνίου, κι όχι των αδικημάτων της δωροδοκίας, της δωροληψίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
περισσότερα στο Documento που κυκλοφορεί

 http://thefaq.gr/