Νέα αίτηση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου

Νέα αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.


Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, οι συνήγοροι του πρώην υπουργού είπαν ότι ήταν εξαιρετικά επείγον το χειρουργείο του Άκη Τσοχατζόπουλου, λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας του.


Σοβαρή και επισφαλή χαρακτήρισε την κατάσταση της υγείας του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, καταθέτοντας στο δικαστήριο ο διευθυντής της Β' Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου , Γ. Οικονομόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος πάσχει από στεφανιαία νόσο στελέχους 80% και τριών αγγείων.

Όπως επεσήμανε, πλέον ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα πρέπει να έχει συνεχή ιατρική παρακολούθηση για την αποκατάσταση της υγείας του, να έχει συγκεκριμένη διατροφή και να προχωρήσει σε κινησιοθεραπεία.

«Η φυλακή λόγω μικροβίων, είναι κίνδυνος θάνατος για αυτόν. Πιστεύω ότι ένας άνθρωπος που έχει αυτά τα προβλήματα, πρέπει να βρίσκεται σε οικείο περιβάλλον και όχι να μένει σε ένα κελί» κατέθεσε ο Γ. Οικονομόπουλος και πρόσθεσε: «Χρειάζεται ειδική θεραπεία για να επανέλθει, να αποφευχθούν οι λοιμώξεις. Στην ηλικία του κ.Τσοχατζόπουλου θα του έδινα έξι μήνες για να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση η υγεία του. Δεν είναι εύκολο. Θέλει προσοχή για τον ασθενή, ο οποίος χρειάζεται βοήθεια για την καθημερινότητά του».

Σήμερα, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων απολογήθηκε η δικηγόρος Μαρία - Ταλίτα Τσεκούρα, η οποία φέρεται ως εκπρόσωπος της Nobilis στο συμβόλαιο αγοραπωλησίας του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, αρνούμενη οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή. Υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ούτε εκείνη ούτε ο πατέρας της, επίσης δικηγόρος, εάν η αγοραπωλησία πραγματοποιήθηκε παρανόμως ή όχι.

Είχε προηγηθεί η απολογία του κρατούμενου πρώην διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας , Ιω. Σμπώκου ο οποίος επανέλαβε πως είναι αθώος και έντιμος όπως άλλωστε σε όλη του τη ζωή. « Ήθελαν μια Ιφιγένεια να θυσιαστεί για να ικανοποιηθεί ο λαός. Δεν μου είπε κανείς ότι θυσιάζομαι για την πατρίδα… Δεν ζητάω την επιείκεια σας, ζητάω Δικαιοσύνη και αντικειμενική εξέταση της υπόθεσης μου».

 http://www.zougla.gr/