Ευρωπαϊκή στήριξη στην πρωτοβουλία Τσίπρα για τα εργασιακά - Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Ρώμη (βίντεο)

Αναδεικνύοντας τη σημασία του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Κεκτημένου, με την επιστολή που απέστειλε ο Αλ. Τσίπρας το απόγευμα της Πέμπτης στους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών και στους υπόλοιπους 26 αρχηγούς κρατών - μελών της ΕΕ, το επίμαχο ζήτημα ξαναμπήκε στην ατζέντα» -
«Έθεσα το κρίσιμο ερώτημα αν ισχύει το κοινωνικό κεκτημένο της Ευρώπης. Πήρα καταφατική απάντηση αλλά μένει να αποδειχθεί στην πράξη», υπογράμμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση της διάσκεψης της Ρώμης, το μεσημέρι της Κυριακής


(φωτογραφία από τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα μετά τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής - πηγή φωτογραφιών: Γ.Τ. Πρωθυπουργού | Andrea Bonetti)
"Η Σύνοδος της Ρώμης θα πρέπει να μην είναι απλά μια επετειακή εκδήλωση, αλλά μια προσπάθεια συλλογικού αναστοχασμού για το κοινό μας μέλλον», ήταν η δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στις αρχές Μαρτίου. Αυτό έθεσε, μετ’ επιτάσεως, ο Πρωθυπουργός και στη Ρώμη. Την διαφύλαξη, δηλαδή, του κοινωνικού χαρακτήρα της ΕΕ, και του σεβασμού του Ευρωπαϊκού κοινωνικού και εργασιακού κεκτημένου από όλα τα κράτη - μέλη. Με αιχμή το ζήτημα της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα και της ανάγκης τερματισμού της κατάστασης εξαίρεσης της χώρας μας, ο πρωθυπουργός ανέδειξε τη σημασία που έχει για το σύνολο της Ευρώπης και των πολιτών της η προστασία των εργαζομένων (αναλυτικά παρακάτω).

«Τα λόγια να γίνουν πράξη - Παλεύουμε να αλλάξουμε την Ευρώπη»

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η Ευρώπη, δεν είναι η Ευρώπη που ονειρευόμαστε, δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε. Δεν υπάρχει όμως επίσης αμφιβολία ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος απ' το να παλέψουμε εντός για να την αλλάξουμε», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της επετειακής Συνόδου της Ρώμης.
 https://left.gr/