Οι μυστικοί λογαριασμοί του Γιάννου στην Ελβετία οδηγούν στον Σημίτη και στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου

Με πρωταγωνιστές του γιγαντιαίου σκανδάλου, που συντελέστηκε με τις μετοχές φούσκες στο χρηματιστήριο συνδέονται οι τρεις νέοι καυτοί λογαριασμοί του Γιάννου Παπαντωνίου σε τράπεζα της Ζυρίχης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «kontranews» οι επίμαχοι μαύροι λογαριασμοί τροφοδοτήθηκαν από επιχειρηματίες, οι οποίοι συμμετείχαν στη λεηλασία εκατομμυρίων μικροεπενδυτών οι οποίοι έχασαν τις περιουσίες τους, στην τεράστια πυραμίδα που είχε στήσει ο Κώστας Σημίτης, για να τροφοδοτήσει τα ταμεία των διαπλεκόμενων συμφερόντων που τον στήριζαν με νύχια και με δόντια.
Η κίνηση των νέων λογαριασμών, που εντοπίστηκαν σε ελβετική τράπεζα, επαναφέρει δυναμικά στο προσκήνιο το τεράστιο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου που είχε βασικούς πρωταγωνιστές τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών που επόπτευε την κεφαλαιαγορά, Γιάννο Παπαντωνίου.
Στη διάρκεια της θητείας του Γιάννου Παπαντωνίου στο υπουργείο Οικονομικών είχε στηθεί ολόκληρος μηχανισμός, που προωθούσε την εισαγωγή επιχειρήσεων διαπλεκόμενων επιχειρηματιών στο χρηματιστήριο χωρίς να τηρούνται οι προϋποθέσεις που όριζε ο νόμος.
Οι αρχιερείς της διαπλοκής ενέκριναν παράνομα αυξήσεις κεφαλαίου, τα οποία στη συνέχεια οι βαρόνοι της διαπλοκής φυγάδευαν σε φορολογικούς παραδείσους με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες να χάσουν τις περιουσίες τους.
Ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης παρότρυνε τον κόσμο να παίζει τα λεφτά του στο χρηματιστήριο, ενώ οι τράπεζες με εντολή του Μαξίμου έδιναν μετοχοδάνεια, για να διευκολύνουν το κόλπο που είχε στηθεί από την πολιτική μαφία που κυβερνούσε τη χώρα και από διακόσιους διαπλεκόμενους ολιγάρχες, που άρπαξαν εκατοντάδες δισεκατομμύρια τα οποία μετέφεραν σε φορολογικούς παραδείσους.
Τα αρπαχτικά της διαπλοκής δεν περιορίστηκαν μόνο στη λεηλασία των χρημάτων του ελληνικού λαού, στη συνέχεια έβαλαν λουκέτο σε πολλές από τις εισηγμένες επιχειρήσεις, για να κρύψουν τα στοιχεία του εγκλήματος.
Μετά την πτώση της κυβέρνησης Σημίτη, ο Κ. Καραμανλής δεν τόλμησε να διερευνήσει το γιγαντιαίο σκάνδαλο, γιατί θα έρχονταν σε μετωπική σύγκρουση με τους βαρόνους της διαπλοκής, αλλά και επιχειρηματίες, οι οποίοι διατηρούσαν προνομιακές σχέσεις με τη Νέα Δημοκρατία.
Βέβαια όλοι γνώριζαν πως είχε στηθεί το κόλπο από τον Γιάννο Παπαντωνίου και τον Κώστα Σημίτη, αλλά και τα τεράστια ποσά που δόθηκαν από τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες, για μίζες σε κόμματα και πολιτικούς.
Άπληστοι, όπως πάντα, οι αρχιερείς της διαπλοκής, έφτασαν σε σημείο να καταθέτουν τις μίζες σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία γιατί τη θεωρούσαν ασφαλή καταφύγιο.
Ο Γιάννος Παπαντωνίου νόμιζε ότι θα έχει πάντα ιδιότυπη ασυλία, γι΄ αυτό τροφοδότησε τους κρυφούς λογαριασμούς με μίζες από εξοπλιστικά αλλά και με χορηγίες από επιχειρηματίες, οι οποίοι συμμετείχαν στη λεηλασία του χρηματιστηρίου και οι οποίοι θα βρεθούν τώρα κατηγορούμενοι για δωροδοκία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
Οι καταιγιστικές αποκαλύψεις οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια όλο το σύστημα Σημίτη, στην σουίτα του Άκη Τσοχατζόπουλου, στον Κορυδαλλό.
Γιάννος Παπαντωνίου, Τσουκάτος και Μαντέλης, αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες που έχουν σχέση με την εγκληματική δραστηριότητα της κυβέρνησης Σημίτη.
Αποτελεί τραγική ειρωνεία αλλά και πρόκληση το μισό Υπουργικό Συμβούλιο του Σημίτη, να βρίσκεται στο δρόμο για τον Κορυδαλλό και ο ίδιος ο αρχιερέας της διαπλοκής, θρασύτατος να βγάζει νυκτερινά διαγγέλματα στις τηλεοράσεις, για να συντηρεί το κλίμα καταστροφολογίας.
Βέβαια τόσο ο ίδιος όσο και οι άνθρωποι του συστήματος το γνωρίζουν πολύ καλά, ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να διερευνήσει όλα τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται.
Γι΄ αυτό κάνουν ό,τι μπορούν να υπονομεύσουν την κυβέρνηση, αλλά πλέον δεν έχουν καμία δύναμη αφού η διαπλοκή είναι ξεδοντιασμένη και υπόδικη και οι ίδιοι έχουν περιπέσει στη χλεύη του λαού.
Ο άνθρωπος που έβλεπε τις μίζες να περνούν…
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διερευνήσει όλα τα σκάνδαλα της κυβέρνησης Σημίτη.
Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με στόχο τον αρχιερέα της διαπλοκής.
«Ο Κ. Σημίτης είναι ο άνθρωπος που έβλεπε τις μίζες να περνούν», είπε χαρακτηριστικά.
Αυτός που έδινε συμβουλές για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ήταν ο άνθρωπος που είδε να περνούν από μπροστά του, η Siemens, το χρηματιστήριο, τα εξοπλιστικά προγράμματα, ο Μαντέλης, ο Τσουκάτος, ο Τσοχατζόπουλος και ο Παπαντωνίου.
Αυτό που ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι ότι ο Κ. Σημίτης, βρέθηκε σε απόλυτη ταύτιση με τη σημερινή γραμμή της ΝΔ. Διότι είναι η ΝΔ, η οποία ζητάει εκλογές και έρχεται ο Κ. Σημίτης να ταυτιστεί απόλυτα με τον Κ. Μητσοτάκη.
kontranews / periodista.gr