Viral επιστολή αναγνώστη για τη «γαλανόλευκη σωβρακοφανέλα» Μητσοτάκη

Με αρκετή δόση χιούμορ, αρκετό για να δακρύσουν από τα γέλια όχι μόνο επικριτές του αλλά και ο πλέον πιστός ακόλουθος του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναγνώστης του TRIBUNE σχολιάζει το ταξίδι του Προέδρου της ΝΔ στο Βερολίνο.

Οι συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στις οποίες παρέθεσε το εναλλακτικό του πρόγραμμα, ζητώντας πολιτική αλλαγή την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται στην τελική ευθεία για να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση, έχουν προκαλέσει ποικίλα σχόλια.
Απέναντι στην κριτική αυτή η ΝΔ υπογράμμισε πως ο κ. Μητσοτάκης στο εξωτερικό φορά τη «γαλανόλευκη», δίνοντας έτσι την έμπνευση στον αναγνώστη του TRIBUNE. Διαβάστε την επιστολή και κλάψτε:
ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΣΩΒΡΑΚΟΦΑΝΕΛΑ (και όχι απλώς φανέλα) φοράει ο Κ. Μητσοτάκης – Επιστολή εμποροράπτου
Προς το Τμήμα Ενδυματολογίας ΝΔ
Αξιότιμοι Κύριοι,
Ονομάζομαι Σουρλής και τυγχάνω εμποροράπτης Αθηνών. Διά της παρούσης επιθυμώ να συγχαρώ θερμότατα υμάς, δια την αληθώς πατριωτικήν ανακοίνωσιν, ην άρτι εκδόσατε: Ως ορθότατα τονίζετε, «ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, φοράει πάντα τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος. Και αυτή είναι γαλανόλευκη, χωρίς ροζ αποχρώσεις». Κύματα εθνικού ενθουσιασμού, και κρουνοί χαράς ανέβλυσαν εκ του στήθους μου, και, άμα επί τη αναγνώσει της ανακοινώσεως, ανέκραξα με στεντόρεια φωνώ: «ΑΕΡΑΑΑΑ!».
Δεν αποτελεί όμως, Επίτιμοι Κύριοι, ο έπαινος τον αποκλειστικόν σκοπόν της εμής επιστολής. Διά της παρούσης οφείλω να προβώ εις σμικράν τινά συμπλήρωσιν, διά λόγους ακριβολογίας, αποκαλύπτων γεγονός, ευρυτάτως κοινομολογούμενον εις τον εμπορικό κόσμο των Αθηνών: Ουχί μόνον φανέλαν αλλά και εσώβρακον γαλανόλευκον φοράει ο Αρχηγός! Και για την ακρίβεια, σωβρακοφανέλα. Ναι, καλώς ακούσατε, σωβρακοφανέλα! Γαλανόλευκον! Κατασκευασμένη εκ της εκλεκτοτέρας ποιότητος ερίου (κασμιροφανέλα): 100% αγνό παρθένον γαλανόλευκον μαλλί!
Ακόμη και η σκέψις δε, ότι ο κ. Αρχηγός θα ηδύνατο να φοράει ροζ, σομόν, ψαροκόκαλο, πουά, τουίντ ή κεκοσμημένη με λαχούρια φανέλα ή εσώβρακον προξενεί τον γέλωτα και μόνον – ουχί από αισθητικής, αλλά από εθνικής και εθνοπρεπούς καθαρώς απόψεως.
Διατελώ μετά τιμής,
Διονύσιος Σουρλής.
 http://www.tribune.gr/