Στους δρόμους τα τρακτέρ: Κλειστή επ' αόριστον η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης (liveblog)

Ανοικτό το ενδεχόμενο να κινηθούν ακόμη και αιφνιδιαστικά προς το μεθοριακό σταθμό Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αφήνουν οι αγρότες των Σερρών - Σήμερα οι οριστικές αποφάσεις της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας - Κλειστή στο ρεύμα προς Αθήνα η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης στη Νίκαια



Για μιάμιση ώρα έκλεισαν τελικά, απο τις 13.00 μέχρι τις 15.00, την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Σερρών, στο ύψος του Λευκώνα, αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, επαναλαμβάνοντας στον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, ότι πρόθεσή τους είναι να κατεθυνθούν στο τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
"Οι αστυνομικές δυνάμεις μας εμποδίζουν να πάμε στον Προμαχώνα και για τρίτη ημέρα σήμερα τους ενημερώσαμε για την πρόθεσή μας ειρηνικά και χωρίς να δημιουργούμε ευτράπελα", τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας, Στέργιος Λίτος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου.
Να σημειωθεί, ότι έξω από τον Λευκώνα, όπου βρίσκονται για τρίτη ημέρα αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, έχουν φτάσει επιπλέον τρακτέρ, "άλλοτε με αιφνιδιαστικό τρόπο, άλλοτε κανονικά κινούμενοι στο οδόστρωμα", όπως επισήμαναν.
Πάντως, ο κ. Λίτος, ξεκαθάρισε ότι τα όρια της ανοχής τους φτάχνουν στο "τέλος" και επισήμανε: "έχουμε εναλλακτικά σχέδια και θα τα εφαρμόσουμε. Το σίγουρο είναι ότι εμείς θα φτάσουμε στο τελωνείου του Προμαχώνα".
Σε εξέλιξη βρίσκεται το αγροτικό μπλόκο της Νίκαιας, με την εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης να παραμένει κλειστή στο ρεύμα προς Αθήνα.
Στο σημείο, σήμερα γίνεται προσπάθεια από την Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων να φτάσουν και άλλα τρακτέρ, ώστε να ενισχυθεί το μπλόκο, ενώ αναμένεται αύριο να καταφθάσουν και άλλοι αγρότες από την Καρδίτσα και τα Φάρσαλα.
Οι αγρότες του μπλόκου προσανατολίζονται σε σύσκεψη σήμερα, Παρασκευή, το απόγευμα, με στόχο να καθορίσουν την εξέλιξη και τις μορφές των κινητοποιήσεων τους.
 
Οι αγρότες της δυτικής Αχαΐας αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις - Συνεχίζουν σε Αιγιάλεια και Ηλεία

Η συνεχής ενημέρωση:

 https://left.gr/