Αυτοκτονία ή δολοφονία;

Mια μυστηριώδη υπόθεση διερευνά η αστυνομία στο Βέλγιο. Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, ο Yves Chandelon, βρέθηκε προ ημερών νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, στην πόλη Andenne του Βελγίου.


Ο αξιωματούχος είχε αναλάβει τις έρευνες για το «μαύρο χρήμα» που διακινούν τρομοκρατικοί πυρήνες και στις 16 Δεκεμβρίου εντοπίστηκε νεκρόςΟ αξιωματούχος είχε αναλάβει τις έρευνες για το «μαύρο χρήμα» που διακινούν τρομοκρατικοί πυρήνες και στις 16 Δεκεμβρίου εντοπίστηκε νεκρός με τραύμα από περίστροφο.


Διεθνή μέσα υποστηρίζουν ότι ο θάνατός του οφείλεται σε αυτοκτονία, ωστόσο η οικογένεια του θανόντος έχει άλλη άποψη και για τον λόγο αυτό έχει ξεκινήσει τη δική της έρευνα.

Ένα σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ ήταν αριστερόχειρας ενώ το περίστροφο που χρησιμοποιήθηκε βρέθηκε στο δεξί του χέρι. Επίσης, σύμφωνα με την οικογένεια του Chandelon, το εν λόγω όπλο δεν ανήκει στα τρία περίστροφα που βρίσκονταν στην κατοχή του θανόντος.

Οι ερευνητές επιχειρούν τώρα να διαπιστώσουν εάν ο ίδιος είχε δεχθεί το τελευταίο διάστημα απειλητικά μηνύματα ή τηλεφωνήματα που σχετίζονταν με τη δουλειά του.

Η υπόθεση του θανάτου του Chandelon δεν δημοσιεύτηκε αμέσως, και συγκεκριμένα από τις 16/12, καθώς από την πρώτη στιγμή η οικογένειά του, λόγω των παραπάνω σκοτεινών λεπτομερειών, θεωρεί πως ο θάνατος του αξιωματούχου του ΝΑΤΟ δεν είναι αυτοκτονία, αλλά δολοφονία.

Ο 62χρονος Chandelon βρέθηκε νεκρός σε περιοχή 100 χλμ. μακριά από την κατοικία του στην πόλη Tournai. Ο ίδιος επρόκειτο να επισκεφθεί έναν φίλο του πριν τον θάνατό του.

Oι βελγικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση δεν έχουν προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση για το συμβάν.

 http://www.zougla.gr/