Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σε δίκη το δεξί χέρι του Κοντομηνά για το σκάνδαλο της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο διευθύνων σύμβουλος του Alpha Δημήτρης Φουρλεμάδης, η Γεωργία Λυμπέρη, πρώην επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο Ιωάννης Πέτσος και ο Θεολόγος Μακρής, πρώην εκκλησιαστικοί οικονομικοί επιθεωρητές της Εκκλησίας της Ελλάδος καλούνται να δώσουν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, εξηγήσεις για τις δράσεις της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) «Αλληλεγγύη» καθώς και για το πώς… χάθηκαν 5 εκατ. ευρώ.

Τα τέσσερα πρόσωπα παραπέμπονται να δικαστούν για κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες, με βούλευμα που εξέδωσε το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.
Τι αναφέρεται στη δικογραφία
Στη δικογραφία, αναφέρεται ότι οι κατηγορούμενοι φέρονται με διαφορετικό τρόπο ο καθένας να «πρωταγωνιστούν» σε υπεξαίρεση καθώς η συγκεκριμένη ΜΚΟ τη διετία 2005 -2006 έλαβε κονδύλια συνολικού ύψους 5,6 εκατ. ευρώ με σκοπό την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης στο Ιράκ. Ωστόσο, από τα χρήματα αυτά φαίνεται να αξιοποίησε ελάχιστα για την αγορά τροφίμων και ποσό περί τα 5 εκατ. ευρώ από το κονδύλι που έλαβε ακόμη να αναζητείται…
Σύμφωνα με τη δικογραφία η «Αλληλεγγύη» έλαβε ποσό 5,6 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή  ποσού των 7 εκατ. ευρώ για την αποστολή έκτακτης επισιτιστικής βοήθειας στο Ιράκ.
Η αποστολή αφορούσε στη διανομή 2.650.000 κιλών κατεψυγμένων κοτόπουλων και η διάρκεια υλοποίησης του έργου συμφωνήθηκε σε έξι μήνες -από τον Σεπτέμβριο του 2006 έως και τον Μάρτιο του 2007. Τελικά, αγοράστηκαν από την ΜΚΟ μόνο 371.093 κιλά κατεψυγμένων πουλερικών, τα οποία αποθηκεύτηκαν σε ψυγεία στου Ρέντη, αλλά κατόπιν ελέγχου από την Κτηνιατρική Υπηρεσία του Πειραιά, ολόκληρη η ποσότητα κρίθηκε «ακατάλληλη για κατανάλωση και βρώση».
Το αποτέλεσμα ήταν η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών να προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης με την ΜΚΟ τον Ιούνιο του 2007, ζητώντας την επιστροφή εντός 30 ημερών και εντόκως, του ποσού των 5,6 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η ΜΚΟ φέρεται να επέστρεψε μόνο 500.000 ευρώ…
Ανάμεσα στα προγράμματα για τα οποία είχε χρηματοδοτηθεί η «Αλληλεγγύη» και δεν είχαν την ίδια «τύχη», ήταν η κατασκευή Μουσείου εντός του Πατριαρχικού Οίκου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, η κατασκευή σχολής επαγγελματικής κατάρτισης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Β .Σουμάτρα της Ινδονησίας και η υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών στη Ρουμανία.
Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου, υιοθετώντας την σχετική πρόταση του εισαγγελέα Εφετών κ. Παν. Παναγιωτόπουλου, αποφάσισαν την παραπομπή σε δίκη για τους εξής κατηγορούμενους:
-        Δημήτρη Φουρλεμάδη, άλλοτε στενού συνεργάτη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και διαχειριστή της ΜΚΟ.
-        Γεωργία Λυμπέρη, πρώην επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και
-        Ιωάννη Πέτσου και Θεολόγου Μακρή, πρώην εκκλησιαστικοί οικονομικοί επιθεωρητές της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με το βούλευμα, οι κατηγορούμενοι θα πρέπει να δικαστούν κατά περίσταση για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (1608/50), της συνέργειας σε αυτή, της απιστίας και της ψευδούς βεβαίωσης.
Σημειώνεται ότι, οι εφέτες αποφάσισαν να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο πέμπτος κατηγορούμενος της υπόθεσης Ευάγγελος Μαρής, σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία.
Στο διαγωνισμό
Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Φουρλεμάδης είχε εκπροσωπήσει τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha συμφερόντων Δημήτρη Κοντομηνά στον διαγωνισμό, στη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες.
Εκ μέρους του Alpha o επικεφαλής της αντιπροσωπείας για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, κ. Δημήτρης Φουρλεμάδης μίλησε στους δημοσιογράφους έξω από τη Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας λίγο μετά το τέλος της διαδικασίας.
«Τα ποσά ήταν στον ουρανό. Όταν μια άδεια τηλεοπτική αγγίζει τα 75 εκατ. ευρώ... Διερωτώμαι τι θα πω σε ένα κανάλι διαμάντι και αδάνειστο όπως είναι ο Alpha και τι θα πω στους εργαζόμενους οι οποίοι έχουν φέρει αυτό το κανάλι πρώτο στην τηλεθέαση. Έχουμε τις ελπίδες μας στα δικαστήρια» είπε.
 http://www.periodista.gr/
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ (Με πληροφορίες και από parapolitika.gr)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Αυτός είναι ο καθηγητής "φακελάκης" που ήθελε σεξ και χρήμα να περνάει τις φοιτήτριες στα μαθήματα στα ΤΕΙ Σερρών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τόσο του καθηγητή από τις Σέρρες που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, όσο και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.


Οι άνθρωποι αυτοί, είναι από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής, φέρεται να έστελνε τους φοιτητές του. Και οι τρεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Πρόκειται για τους: Α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ Κλεάνθη του Νικολάου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε την 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη. Β) ΜΟΚΚΑ Γεώργιο του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Γ) ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του…