Με «αυτή» την ΕΠΟ oύτε Super… ούτε Football League!

Aποφασισμένος να μην ξεκινήσει ούτε μετά τις 5 Σεπτεμβρίου όχι μόνο το πρωτάθλημα της Super League αλλά ούτε και αυτό της Football League είναι ο Σταύρος Κοντονής αν η ΕΠΟ δεν προχωρήσει στη νομιμότητα σε ό,τι αφορά τόσο τη σύνθεση της Επιτροπής Δεοντολογίας (και των πειθαρχικών Επιτροπών) όσο και του πίνακα των διαιτητών.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού –ο οποίος όπως αποκαλύψαμε χθες στο sdna.gr έχει την απόλυτη στήριξη για τις ενέργειές του από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα- είναι κάθετος πως αν η Ομοσπονδία επιμείνει στην «πραξικοπηματική» συμπεριφορά της θα βάλει «στοπ» σε κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα! Σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα της Super League το γεγονός ότι δεν σκοπεύει να ανάψει το «πράσινο φως» για την διεξαγωγή του φάνηκε από την ανακοίνωση της αναβολής με την φράση «τουλάχιστον μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου». Θυμίζουμε ότι στις 29 Αυγούστου θα έρθει στην Αθήνα ο απεσταλμένος της ΦΙΦΑ Κωστάκης Κουτσοκούμνης και αναμένεται, λογικά, να δρομολογηθούν οι εξελίξεις.

Ο κ. Κοντονής όμως είναι αποφασισμένος να διευρύνει το «λουκέτο» στο ποδόσφαιρο αν η διοίκηση Γκιρτζίκη δεν αλλάξει στάση … τον Σεπτέμβριο. Και να μην επιτρέψει ούτε ακόμη και την έναρξη του πρωταθλήματος της Football League! Στο δελτίο Τύπου της ΓΓΑ, στις 18 Αυγούστου, με το οποίο γνωστοποιήθηκε η υπουργική απόφαση για αναβολή του πρωταθλήματος της Super League, υπάρχει μία παράγραφος η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Υπό τις παρούσες συνθήκες και ως την αποκατάσταση της ομαλότητας καθίσταται λίαν επικίνδυνη η διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων σε όλες τις προγραμματισμένες επίσημες διοργανώσεις».
Η φράση «προγραμματισμένες επίσημες διοργανώσεις» φανερώνει την πρόθεση του κ. Κοντονή για επέκταση του «λουκέτου» αν αυτό κριθεί αναγκαίο. Θυμίζουμε ότι η κλήρωση του πρωταθλήματος της Football League έχει οριστεί για τις 6 Σεπτεμβρίου. Εκεί θα βγει το πρόγραμμα και θα οριστούν επίσημα οι αγωνιστικές. Αν λοιπόν δεν έχει βρεθεί… άκρη με την ΕΠΟ, ο κ. Κοντονής θα ανάψει «κόκκινο» και σε αυτό το πρωτάθλημα.

 http://www.sdna.gr/