Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ομολογία Κύρτσου για παρεμβάσεις της ΝΔ στη Δικαιοσύνη - ΣΥΡΙΖΑ: Να πάρει θέση ο Μητσοτάκης

«Τα όσα ομολόγησε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ (σ.σ.: αναλυτικά παρακάτω) ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, περί άσκησης επιρροής του κόμματός του στη Δικαιοσύνη, δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει θέση.
«Κάποιοι δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν και ιδίως να δεχθούν την ουσιαστική ανεξαρτησία της δικαιοσύνης που σήμερα επιτέλους κυριαρχεί», σχολιάζει από την πλευρά του το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη σημερινή ομολογία Κύρτσου για τις παρεμβάσεις της ΝΔ στη Δικαιοσύνη:
«Τα όσα ομολόγησε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος, περί άσκησης επιρροής του κόμματός του στη Δικαιοσύνη, δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα. Σε απάντησή του για την υπόθεση Γεωργίου, ο κ. Κύρτσος λέει ξεκάθαρα  ότι η Δικαιοσύνη είναι αναξιόπιστη, παραδέχεται τις πολιτικές επιρροές της Ν.Δ. στο θεσμό,  ενώ την ίδια στιγμή κατηγορεί τις δικαστικές αποφάσεις για συντεχνιακή λογική.  Αναμένουμε από τον επικεφαλής της Ν.Δ., κ. Μητσοτάκη, να πάρει θέση για τις δηλώσεις του κ. Κύρτσου».
Απάντηση στις σημερινές δηλώσεις του ευρωβουλευτή της ΝΔ έδωσε και το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει:
«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της σημερινής κυβέρνησης είναι ο εγγυητής της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Την προσήλωσή του αυτή στην παραπάνω βασική αρχή λειτουργίας του πολιτεύματος την αποδεικνύει καθημερινά, όχι μόνο με δηλώσεις, αλλά και με πράξεις και ιδίως με την αποχή από παρεμβάσεις. Την αποδεικνύει επίσης με την σταθερή του προσπάθεια να υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη, όταν τρίτοι όχι με απλή έκφραση κριτικής γνώμης αλλά με άμεσες ή έμμεσες πιέσεις επιχειρούν να την χειραγωγήσουν. Καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν και ιδίως να δεχθούν την ουσιαστική ανεξαρτησία της δικαιοσύνης που σήμερα επιτέλους κυριαρχεί. Προσδοκούμε όμως από όλους τους υπεύθυνους φορείς (κόμματα, ενώσεις, πρόσωπα) να δείχνουν το ίδιο πνεύμα αμεροληψίας, χωρίς επιλεκτικές ευαισθησίες».
   

Αναλυτικά, τα όσα είπε σήμερα, στην ΕΡΤ, ο Γιώργος Κύρτσος:

ΔΗΜ: Θα συζητηθεί το θέμα Γεωργίου και ΕΛΣΤΑΤ τώρα στις Βρύξέλλες;
ΚΥΡΤΣΟΣ: «Ναι νομίζω πως θα συζητηθεί, στην ουσία θα στείλει η ελληνική κυβέρνηση σε κάποια φάση επιστολή όπου θα αναγνωρίζει την ορθότητα των στοιχείων ή τέλος πάντων ότι δεσμεύεται από τα υπάρχοντα στατιστικά στοιχεία  ή εφόσον υπάρχει ένα ελληνικό πρόγραμμα- εγώ είμαι και στην επιτροπή προγράμματος του μνημονίου- εάν τώρα αλλάξεις στη μέση του προγράμματος τις βασικές μνημονιακές παραδοχές θα γίνει χάος».
ΔΗΜ: Δεν είναι παρέμβαση στη δικαιοσύνη εάν η ελληνική κυβέρνηση πει ότι το έλλειμμα  ήταν 15, κάτι %  και όχι 9, κάτι…
ΚΥΡΤΣΟΣ: «Ο Γεωργίου ανέλαβε αφότου είχαμε μπει στο μνημόνιο. Ανέβασε το έλλειμμα από 13, κάτι στο 15, κάτι , εντάξει, επειδή έγιναν πιο αυστηροί οι κανονισμοί για τα χρέη των ΔΕΚΟ, τα οποία είχαν κρατική εγγύηση. Εμείς είχαμε μπει πρωτού αναλάβει ο Γεωργίου και τέλος πάντων δεν είναι το θέμα μας πως μπήκαμε αλλά ότι οι άλλοι έχουν βγει από το μνημόνιο».
ΔΗΜ: Κ. Κύρτσο η ΝΔ γιατί δεν κάνει δήλωση για το θέμα δεδομένου ότι τα υπόλοιπα στοιχεία ήταν επί δικιάς της διακυβέρνησης και ο Κ. Μητσοτάκης έχει πει ότι θέλει ένα συμβόλαιο αλήθειας με τον ελληνικό λαό , γιατί δεν βγαίνει η ΝΔ να πει εάν δέχεται τα στοιχεία;
ΚΥΡΤΣΟΣ: «Τι δήλωση να κάνει; Αυτή τη στιγμή έχει κατασκευάσει ένα θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ, νομίζοντας ότι υπάρχει μία εσωτερική αναταραχή στη ΝΔ».
ΔΗΜ: Ποιος ΣΥΡΙΖΑ; Η Δικαιοσύνη.
ΚΥΡΤΣΟΣ: «Κοιτάξτε κάθαρση με τον Βγενόπουλο, αλλά κάλυψη στον Μπόμπολα. Μη μας δουλεύουνε κιόλας. Η δικαιοσύνη είχε επιρροές πολιτικές  επί ΝΔ, έχει επιρροές πολιτικές επί ΣΥΡΙΖΑ, και για να βγάλει μια απόφαση η δικαιοσύνη θέλει και 10-15 χρόνια  και αυτός είναι και ένας παράγοντας που δεν  μπορούμε να βγούμε από την κρίση. Άσε δε που έχει και συντεχνιακή λογική η δικαιοσύνη, διότι έχει καταρρίψει όλες τις μνημονικές αποφάσεις, έχουν δώσει αυξήσεις στους εαυτούς τους, έχουν πάρει αναδρομικά και άντε να κυβερνήσεις αυτή τη χώρα. Η ΝΔ δεν θα παίξει στο παιχνίδι που θέλει να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή να αρπαχτούν οι δήθεν μητσοτακικοί με τους δήθεν καραμανλικούς . Νομίζουν ότι θα σωθούν με τα ανύπαρκτα εσωκομματικά της ΝΔ. Ο Τσακαλώτος, ο αρχηγός της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, των λεγόμενων 53, κατεβάζει εισηγήσεις που γκρεμίζει το οικονομικό πρόγραμμα της χώρας, και δεν ασχολείται κανένας». 

http://left.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Αποκλειστικό : Χασισοφυτεία σε κήπο του Μαξίμου. Έφοδος Χρυσοχοίδη. Προσαγωγές ξένων ανταποκριτών μετά τις αποκαλύψεις του Μπάμπη !

Σύμφωνα με πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί, μετά την τσιγαρίλα  που μύρισε ο Μητσοτάκης μόλις παρέλαβε το Μέγαρο Μαξίμου από τον Τσίπρα και δημοσίευσε αποκλειστικά η Καθημερινή....συνεργάτες του νέου πρωθυπουργού κάνοντας μια βόλτα σήμερα στους χώρους που περιβάλουν το κτήριο είδαν κάποια περίεργα φυτά.
Αμέσως ειδοποιήθηκε ο νέος υπουργός -λαγωνικό  δημόσιας τάξης Χρυσοχοίδης και έκανε έφοδο...
Στο μεταξύ, και με αφορμή τις πρωινές αποκαλύψεις του Βουλευτή  και πρώην Δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαδημητρίου στην εκπομπή του Αρη Πορτοσάλτε ...για ξένους ανταποκριτές που μαστούρωναν στο Μέγαρο Μαξίμου και έγραφαν υπερ της προηγούμενης  κυβέρνησης διέταξε να προσαχθούν άμεσα στην ΓΑΔΑ όλοι οι ξένοι ανταποκριτές στην Ελλάδα και να ανακριθούν για να αποκαλύψουν αν το χασίσι το έκοβαν απο γλάστρες στους κήπους του Μαξίμου ή το έφερναν μαζί τους !
Για ότι νεώτερο θα σας ενημερώσουμε !
Δείτε τις αποκαλύψεις του Μπάμπη ...που κακώς κατά την γνώμη μας δεν αξιοποιήθηκε στο συγκεκριμένο υ…