Και επιστημονικά ..η φραπεδιά κάνει καλό !

Μία πρόσφατη έρευνα, και μάλιστα στον ελληνικό πληθυσμό, κατέρριψε ολοκληρωτικά το μύθο ότι ο φραπέ είναι «βαρύς» καφές για το στομάχι.
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έδειξε ότι η κατανάλωση φραπέ δεν συνδέεται με κανένα δυσάρεστο συναίσθημα για το στομάχι ή άλλες ψυχολογικές παραμέτρους. Έτσι, φαίνεται ότι σε υγιή άτομα ο φραπέ δεν προκαλεί δυσάρεστα γαστρεντερικά συμπτώματα.* Ο φραπέ είναι το ιδανικό τονωτικό. Περιέχει μέτρια δόση καφεΐνης, απαραίτητη για την πνευματική τόνωση που αποζητάμε. Ένα ποτήρι φραπέ περιέχει λιγότερη καφεΐνη από έναν καφέ φίλτρου ο οποίος ίσως τελικά να μην είναι τόσο ελαφρύς όσο νομίζουμε! Η πλούσια γεύση του φραπέ συνοδεύει απολαυστικά κάθε στιγμή των Ελλήνων και εντός αλλά και εκτός σπιτιού. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που έχει κερδίσει τη δική της ξεχωριστή θέση στην καθημερινή μας ζωή.
 http://www.e-radio.gr