Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΑ ΝΕΑ «προαναγγέλλουν» (ξανά) πτώση μιας κυβέρνησης

Το σημερινό πρωτοσέλιδο των «Νέων» είναι βέβαιο ότι αποτελεί άλλο ένα κρίκο στην «ιστορική» αλυσίδα της κατά ΔΟΛ ενημέρωσης των πολιτών.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αλλά με περισσότερο καθαρά αυτή τη φορά οικονομικά κίνητρα, λόγω και των υπέρογκων χρεών και δανείων της εταιρείας του Σ. Ψυχάρη, σήμερα η εφημερίδα αποφασίζει με κεφαλαία γράμματα ότι «ΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΤΡΟΧΟΣ» επειδή:
• 1. Η διαφορά Μητσοτάκη –Τσίπρα είναι χαοτική
• 2.  Η κυβέρνηση αδυνατεί να επηρεάσει τις εξελίξεις στα τραπεζικά (!) και όχι μόνο και
• 3. Αλλάζει το πολιτικό σκηνικό με αφορμή το θέμα (αποτυχίας υπερψήφισης) του εκλογικού Νόμου.
Το είδος του πρωτοσέλιδου δεν είναι ούτε πρωτότυπο ούτε νέο για το συγκρότημα.
Θυμίζουμε ότι κάπως έτσι ο ΔΟΛ... βοήθησε στην πτώση την εκλεγμένης κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου τον Ιούλιο του 1965, της πτώσης του Ανδρέα Παπανδρέου το 1989-1990.
Με μεγάλα πρωτοσέλιδα το 1990 στρεφόταν  ανοιχτά υπέρ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και των οραμάτων του προβάλλοντας με πηχυαίους τίτλους την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων:
«Στροφή προς τους ιδιώτες. Η κυβέρνηση εξαγγέλλει την Τρίτη πολλά "τολμηρά ανοίγματα". Ιδιωτικά νοσοκομεία και ιδιωτικά Πανεπιστήμια» : «Στροφή προς τους ιδιώτες. Η κυβέρνηση εξαγγέλλει την Τρίτη πολλά "τολμηρά ανοίγματα". Ιδιωτικά νοσοκομεία και ιδιωτικά Πανεπιστήμια».
Το 2000 η εφημερίδα χαιρετίζει τη νίκη Σημίτη, δημοσιεύοντας μόνο τη δική του φωτογραφία και εξαφανίζοντας τον Κ. Καραμανλή (που έως τότε κοσμούσε τα πρωτοσέλιδα δεδομένων και των αμφίρροπων αποτελεσμάτων).
Το 2004 όταν διαφαινόταν το τέλος της κυριαρχίας του ΠΑΣΟΚ, αλλά το συγκρότημα δεν μπορούσε να περάσει στο άλλο στρατόπεδο χωρίς κλυδωνισμούς.
Έπρεπε να περιμένει τα αποτελέσματα. Έτσι την παραμονή των εκλογών «Τα Νέα» θα φιλοξενήσουν ολοσέλιδο τον Γιώργο Παπανδρέου να χαιρετά στη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ και τίτλο «Ψήφο στο μέλλον έδωσε η Αθήνα. Η λαοθάλασσα ξεπέρασε κάθε προσδοκία» (6.3.2004), αλλά την επομένη υπήρξε ήδη η απόδοση ευθυνών στη διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ: «Καθαρή εντολή στη Ν.Δ. Ψήφος τιμωρίας για τα λάθη της τετραετίας» (8.3.2004).
Είχε ανοίξει ο δρόμος έμμεσης στήριξης του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος άλλο που δεν ήθελε παρά να αφήσει τα περί «νταβατζήδων» στα leftovers του Μπαραϊκτάρη. (Εφ.Συν. 1/2/2015 «Υπηρέτης πολλών αφεντάδων»).
Η πρόσφατη συνέχεια των πολιτικών στηρίξεων του κάθε νικητή των εκλογών (Παπανδρέου, Σαμαρά-Βενιζέλου) είναι επίσης γνωστή ενώ η έκπληξη των αναγνωστών της εφημερίδας κορυφώνεται το 2015 όταν τα πρωτοσέλιδα των Νέων βάφονται κόκκινα με ολοσέλιδες τις φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα.
Αυτό όπως μάθαμε και από τη γάτα του Σ. Ψυχάρη άλλαξε αφού δεν τελεσφόρησαν οι προσπάθειες να υπάρξει και πάλι το οικονομικό ακαταδίωκτο και η απρόσκοπτη χρηματοδότηση του ΔΟΛ.
Έτσι σήμερα έχουμε τον όμιλο υπερχρεωμένο, τους εργαζόμενους απλήρωτους και αρκετούς υπό απόλυση, τον εκδότη και κάποια τραπεζικά στελέχη να ελέγχονται από τη δικαιοσύνη και το βλέμμα ανοιχτά στραμμένο πλέον αποκλειστικά στην προσμονή του νέου πρωθυπουργού και σημερινού προέδρου της ΝΔ. Για να κάνει τι άραγε;
Σημειώνουμε εδώ ότι το 2014 η ΔΟΛ Α.Ε. εκδίδει νέο δεκαετές κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους 96.817.888 ευρώ, με σκοπό να αναχρηματοδοτήσει τον υφιστάμενο τραπεζικό δανεισμό (82,2 εκ) και να καλύψει τα κεφάλαια κίνησης κατά 17 περίπου εκ. Το δάνειο καλύφθηκε κατά 31% από την Αlpha, 47% από την Εθνική και κατά 22% από την ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Ο όμιλος ΔΟΛ και ο Στ. Ψυχάρης προσωπικά οφείλουν από δάνεια στις Τράπεζες το υπέρογκο ποσό των 190 εκατ.  ευρώ. (αναλυτικά στη σημερινή ΕφΣυν)
Συμπτωματικά και ανατρέχοντας σε πρωτοσέλιδα των Νέων τότε που κατάφερε για πολλοστή φορά να ξαναπάρει δάνειο και να μεταθέσει στο μέλλον τις πληρωμές ο ΔΟΛ αλιεύσαμε τα εξής δύο εύγλωττα πρωτοσέλιδα:

http://www.efsyn.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Αυτός είναι ο καθηγητής "φακελάκης" που ήθελε σεξ και χρήμα να περνάει τις φοιτήτριες στα μαθήματα στα ΤΕΙ Σερρών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τόσο του καθηγητή από τις Σέρρες που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, όσο και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.


Οι άνθρωποι αυτοί, είναι από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής, φέρεται να έστελνε τους φοιτητές του. Και οι τρεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Πρόκειται για τους: Α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ Κλεάνθη του Νικολάου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε την 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη. Β) ΜΟΚΚΑ Γεώργιο του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Γ) ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του…