Χαστούκι από το ΣτΕ στους καναλάρχες της διαπλοκής – Κανονικά προχωράει ο διαγωνισμός

Κανονικά συνεχίζεται ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε όλα τα αιτήματα προσωρινής διαταγής των καναλιών. Η οριστική εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 16 Σεπτεμβρίου.

Παρόντες στη διαδικασία της ακρόασης εκτός από τον πρόεδρο του ΣτΕ Νικολάου Σακελλαρίου ήταν ο σύμβουλος Επικρατείας Ηλίας Μάζος και η πάρεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Ουρανία Νικολαράκου. Ακόμη στη συζήτηση παραστάθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνιών του υπουργείου Επικρατείας Λευτέρης Κρέτσος.
Με τα αιτήματα που κατέθεσαν στο ΣτΕ, οι τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονταν ο ένας κατά του άλλου και όλοι μαζί κατά του υπουργού Επικρατείας όσο και κατά του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Ζητούσαν να «παγώσει» η υπ΄ αριθμ. 178/19.7.2016 απόφαση του εν λόγω Γενικού Γραμματέα, με την οποία εγκρίθηκε το πρακτικό της 5μελούς επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για την χορήγηση των τεσσάρων αδειών και προεπελέγησαν οι επτά υποψήφιοι τηλεοπτικοί σταθμοί.