Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τρ. Αλεξιάδης: Ίδιος με πέρσι ο ΕΝΦΙΑ για το 90% των φορολογουμένων (βίντεο)

"Στο 90% των φορολογούμενων θα είναι ίδιος με πέρσι" δήλωσε ο αν. υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ενώ υποστήριξε ότι φέτος ο ΕΝΦΙΑ είναι πιο δίκαιος και αναλογικός. "Για την επόμενη χρονιά είναι θέμα νέας διαπραγμάτευσης, αν θα έχουμε τον ίδιο φόρο, ή ένα νέο φόρο.
Δεν υπερασπιζόμαστε τον ΕΝΦΙΑ όμως ξεκαθάρισε ότι το 2,65 δισ παραμένει ως στόχος είσπραξης. Θέλουμε να αποφύγουμε τις αδικίες και τις γραφικότητες που έχει αυτός ο νόμος. Προσπαθήσαμε είπε να μεταφέρουμε μεγαλύτερο φορολογικό βάρος στη μεγάλη ακίνητη περιουσία, το 10% που θα πληρώσει περισσότερο.
Ο κ. Αλεξιάδης παραδέχθηκε ότι έχουμε ένα "φορολογικό σύστημα με προβλήματα και αδικίες, προσπαθούμε να το αλλάξουμε αλλά δεν γίνονται όλα μαζί." Υποστήριξε πάντως, ότι έχουν αποδώσει τα φορολογικά μέτρα γι' αυτό και έχουμε αύξηση στα έσοδα. Δεν παρέλειψε όμως να επισημάνει ότι τα μέτρα δεν είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, αλλά αναγκαιότητα.
Με βάση τα προβλεπόμενα, ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να καταβληθεί σε πέντε δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα πληρωθεί έως το τέλος του Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως το τέλος του Ιανουαρίου 2017.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την έντυπη ΑΥΓΗ, ήδη από τις 18 Αυγούστου έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του φόρου και ακολούθησε η όλη διαδικασία προκειμένου το σύστημα να είναι απολύτως έτοιμο για την ανάρτηση των Ταυτοτήτων Οφειλής για περίπου 7 εκατομμύρια πολίτες - ιδιοκτήτες ακινήτων.
2,4 εκ. φορολογούμενοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο από πέρσι και 2,5 εκ. ίδιο με πέρσι
Λόγω της μείωσης των αντικειμενικών αξιών σε διάφορα σημεία της επικράτειας, και με δεδομένο ότι δεν εντάσσονται τα αγροτεμάχια στον συμπληρωματικό φόρο, λόγω των πολλών λαθών που διαπιστώθηκαν στο έντυπο Ε9, περίπου 2,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο από πέρσι και περίπου 2,5 εκατομμύρια πολίτες θα καταβάλουν σχεδόν το ίδιο ποσό σε σχέση με εκείνο που κατέβαλαν το 2015.
Από την ερχόμενη Δευτέρα 29 Αυγούστου θα αναρτηθούν στο taxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, όσοι φορολογούμενοι  διαπιστώσουν τυχόν λάθη που αυξάνουν το ποσό του φόρου θα πρέπει να υποβάλουν διορθωτική δήλωση, ούτως ώστε να μην επιβαρυνθούν με επιπλέον φόρο.
Άλλο θέμα οι 100 δόσεις στην εφορία, άλλο τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία
"Άλλο θέμα είναι οι 100 δόσεις για τα χρέη των πολιτών προς τις εφορίες και άλλο για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία" εξήγησε ο αν. υπουργος Οικονομικών προσθέτοντας ότι δεν μπορούμε να έχουμε συνέχεια στη ρύθμιση των 100 δόσεων στην εφορία. Ωστόσο με εγκύκλιο του Οκτωβρίου, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, αν για παράδειγμα, από παραδρομή δεν έχει καταβληθεί κάποια δόση, μπορεί κάποιος να επανενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Έκανε έκκληση τέλος να ρυθμίζουν οι πολίτες τις οφειλές τους προς την εφορία.
Τόνισε πάντως πως σκοπίμως επιχειρήθηκε να καλλιεργηθεί σύγχυση και υπήρξε παραπληροφόρηση σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου για τις 100 δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία.
Σε ό,τι αφορά τα έσοδα όπως και οι επιστροφές φόρων, είπε ο κ Αλεξιάδης είναι πάνω από τους στόχους και "θα διαψευσθούν όσοι καταστροφολογούσαν για εφαρμογή του κόφτη" ενώ πρόσθεσε ότι το επόμενο διάστημα θα έρθουν στη Βουλή, τα νομοσχέδια για την οικειοθελή δήλωση εισοδημάτων και για τη χρήση πλαστικού χρήματος.
Στην κριτική που δέχεται από την αντιπολίτευση απάντησε λέγοντας: "Για ποια υπερφορολόγηση μας κατηγορεί η Ν.Δ.;" "Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δεν προέρχονται από παρθενογένεση, έχουν ευθύνες για το πως φτάσαμε ως εδώ". Συμπλήρωσε ότι σε σχέση με παλιότερα από τους φόρους που είχαμε στα ακίνητα συγκεντρώνονταν 700 - 800 εκ. ενώ ενώ, τώρα με φόρους που ψήφισαν οι ίδιοι πήγαμε στα 2,65 δισ. Επίσης προέτρεψε τη Ν.Δ. να δηλώσει από που θα μειώσει δαπάνες, όπως δηλώνει, από την υγεία, ή την παιδεία;
 http://left.gr/

Κατ. Μπρέγιαννη

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Αυτός είναι ο καθηγητής "φακελάκης" που ήθελε σεξ και χρήμα να περνάει τις φοιτήτριες στα μαθήματα στα ΤΕΙ Σερρών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τόσο του καθηγητή από τις Σέρρες που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, όσο και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.


Οι άνθρωποι αυτοί, είναι από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής, φέρεται να έστελνε τους φοιτητές του. Και οι τρεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Πρόκειται για τους: Α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ Κλεάνθη του Νικολάου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε την 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη. Β) ΜΟΚΚΑ Γεώργιο του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Γ) ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του…