Αντιδράσεις στη συγκυβέρνηση για την τροπολογία για τις offshore

Έντονες αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης έχει προκαλέσει η διάταξη που συμπεριελήφθη στο πολυνομοσχέδιο και αφορά τη δυνατότητα των πολιτικών προσώπων να κατέχουν offshore εταιρίες, υπό την προϋπόθεση αυτές να εδρεύουν στα λεγόμενα φορολογικά συνεργάσιμα κράτη.


Οι φωνές στο εσωτερικό τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των ΑΝΕΛ που ζητούν ανάκληση της τροπολογίας ολοένα και πληθαίνουν με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και Γραμματέα της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλο να ξεκαθαρίζει, μιλώντας στο koutipandoras.gr, ότι πρώτον το άρθρο πρέπει να αποσυρθεί και δεύτερον η κυβέρνηση πρέπει να αντισταθεί ακόμη και στην εναρμόνιση με τις απαιτήσεις του ΟΟΣΑ και της GRECO, την οποία επικαλέστηκε μετά τον σάλο προκλήθηκε η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαχριστόπουλο η κυβέρνηση οφείλει να κάνει αγώνα ώστε να τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα η ιστορία των offshore εταιριών. «Είμαι ο τελευταίος που θα αντιπολιτευόταν την κυβέρνηση» είπε, «όμως θα πρέπει να δούμε το συγκεκριμένο άρθρο με μεγαλύτερη προσοχή». «Άλλωστε πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος, είναι σκληροί σε θέματα ηθικής τάξης», διευκρίνισε.
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ εκτίμησε πάντως ότι δεν υπήρχε πρόθεση να καλυφθεί οποιοσδήποτε, ούτε από την τροπολογία φωτογραφίζεται κάποιος. «Κάνω την αυτοκριτική μου γιατί ούτε κι εγώ εντόπισα εγκαίρως τη διάταξη αυτή» πρόσθεσε ο ίδιος, για να επισημάνει ότι «μπορεί ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να είπαμε ορισμένες υπερβολές τον Ιανουάριο και να κάναμε λάθη, δεν κλέψαμε όμως».
Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος ξεκαθάρισε ακόμη ότι αγωνίζεται προσωπικά για την επαναφορά του ασυμβιβάστου, ώστε ο βουλευτής, όχι μόνο να μην κατέχει offshore εταιρία, αλλά και να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας μάλιστα έχει ήδη συγκεντρώσει υπογραφές για το ζήτημα αυτό ακόμη και από βουλευτές άλλων κομμάτων.

 http://www.koutipandoras.gr/