Ερχεται χαράτσι για την σωτηρία του MEGA ! Εισφορά αλά ΕΡΤ και για το κανάλι των νταβατζήδων !

Ραγδαίες είναι τις τελευταίες ώρες οι εξελίξεις σχετικά με το μέλλον του Mega Channel, έπειτα από το αδιέξοδο του τελευταίου διοικητικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το αγαπημένο κανάλι περνά δύσκολες ώρες με τις πιθανές διεξόδους από την κρίση να κλείνουν η μία μετά την άλλη. Ωστόσο, όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές του «Κουλουριού», φαίνεται πως το κανάλι βρήκε έναν απρόσμενο σύμμαχο στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να διανοηθεί ότι θα περάσει το φετινό καλοκαίρι χωρίς να παρακολουθήσει την επανάληψη της αγαπημένης του σειράς, «Ρετιρέ», ενώ κατόπιν δικού του αιτήματος, κοντά στο τέλος Ιουνίου επρόκειτο να ξεκινήσουν σε επανάληψη και οι αγαπημένοι του «Μικρομεσαίοι».
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τις προτιμήσεις του πρωθυπουργού συμμερίζεται και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είναι γνωστός φαν των «Μικρομεσαίων» ήδη από τη δεκαετία του '90.
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή ένα ειδικό νομοσχέδιο «διάσωσης» του μεγάλου καναλιού, το οποίο και αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο αυτό, απ' τον ερχόμενο Αύγουστο κι έπειτα, οι καταναλωτές θα παρατηρήσουν μια νέα προσθήκη στους λογαριασμούς της ΔΕΗ που θα συνοδεύεται με την ονομασία «Foros Mou».
Το ποσό της εισφοράς θα εξαρτάται από τις έως τώρα ώρες που ο καταναλωτής έχει παρακολουθήσει το Mega Channel. Παρόλα αυτά, η καταβολή της εισφοράς θα είναι υποχρεωτική για όλα τα νοικοκυριά, ακόμα κι αν δεν έχουν ποτέ παρακολουθήσει το πρόγραμμα του καναλιού.
Όπως είναι φυσικό, οι αντιδράσεις στο άκουσμα της είδησης ποικίλλουν, με τον γνωστό δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη να την αντιμετωπίζει πάντως με χαμόγελο και να σχολιάζει: «Φαίνεται πως μια νέα σελίδα γυρίζει για το αγαπημένο Μεγάλο Κανάλι των Ελλήνων. Είμαστε αισιόδοξοι». Ερωτηθείς για τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, απάντησε ότι πάντα πίστευε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια «παρεξηγημένη αλλά ικανότατη φυσιογνωμία».
Η κυβέρνηση, ευαισθητοποιημένη από τον μεγάλο αριθμό εργαζομένων που απασχολεί το κανάλι, προτίθεται να απορροφήσει ένα σημαντικό ποσοστό αυτών στην ΕΡΤ όπου θα καταλάβουν άγνωστους μέχρι στιγμής αλλά οπωσδήποτε νευραλγικούς ρόλους.

 http://www.tokoulouri.com/