Εισαγόμενο σχέδιο με άρωμα μυστικών υπηρεσιών για την ανατροπή του Τσίπρα

Εισαγόμενο σχέδιο πόλωσης στην Ελλάδα από αντιπολίτευση, επιχειρηματίες και μέσα ενημέρωσης ώστε να αξιοποιηθεί επικοινωνιακά η κρίση στη Βενεζουέλα, αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών. Παρόμοιες τακτικές και από τον Ραχόι στην Ισπανία εναντίον των Podemos και της Ισπανικής αριστεράς.
 
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα -μετά την κατάρρευση της θεωρίας των δύο άκρων- το νεοφιλελεύθερο μέτωπο επιχειρεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση για αντιδημοκρατική λογική και ολοκληρωτισμό, παραπέμποντας στην κυβέρνηση Μαδούρο και στις πολιτικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα. Αντίστοιχη στρατηγική ακολουθεί και εις βάρος των Ποδέμος και της ισπανικής αριστεράς ο Μαριάνο Ραχόι.
 
 
Ποιοι και γιατί αξιοποιούν επικοινωνιακά την κρίση στη Λατινοαμερικάνικη χώρα. Τη Λίλιαν Τίντορι, σύζυγο του έγκλειστου «αλαζονικού και εκδικητικού» πολιτικού της Βενεζουέλας, Λεοπόλδο Λόπες, σχεδιάζουν να φέρουν στην Αθήνα πολιτικοί της αντιπολίτευσης και ισχυροί καναλάρχες. Στόχος τους, να καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι «η Ελλάδα θα γίνει Βενεζουέλα».


Μείνετε συντονισμένοι για να μάθετε ποιοι συμμετέχουν στο σχέδιο.

 
Διαβάστε απόσπασμα από το ρεπορτάζ του Νίκου Σβέρκου στην Εφημερίδα των Συντακτών: 
 
 
Η ελληνική Δεξιά κάθε άλλο παρά ευρηματική είναι όταν επιχειρεί να οικοδομήσει την πολιτική της αντιπαράθεση με αντίπαλες παρατάξεις στο ιδεολογικό πεδίο. Τρανό παράδειγμα του πρόσφατου παρελθόντος ήταν η εισαγωγή στην Ελλάδα από την ηγεσία της Ν.Δ. της «θεωρίας των δύο άκρων», που εμφανίστηκε στην πολιτική ορολογία στα μέσα της δεκαετίας του ’90 από τους Γερμανούς Χριστιανοδημοκράτες. Η εν λόγω «θεωρία» είχε μάλιστα υποστηριχθεί με θέρμη από τον ίδιο τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ομιλία του το 1998 (βλ. «Οι ακραίοι των... δύο άκρων», «Εφ.Συν.», 12/10/2013).
 
Αυτή τη φορά σειρά έχει η θεωρία της «απειλής» να μετατραπεί η Ελλάδα σε... Βενεζουέλα. Και φαίνεται ότι σε αυτή την κατεύθυνση έχει δημιουργηθεί ένα ιδιότυπο «μέτωπο» που επιθυμεί να εισαγάγει την πολιτική τακτική του Ισπανού ηγέτη της Δεξιάς, Μαριάνο Ραχόι, και του ηγέτη των Ciudadanos, Αλμπερτ Ριβέρα, ενάντια στο Podemos.
 
Το «μέτωπο»
 
Πληροφορίες που φτάνουν στην «Εφ.Συν.» αναφέρουν ότι έχει ήδη δημιουργηθεί ένα «φιλελεύθερο» μέτωπο πολιτικών δυνάμεων, επιχειρηματιών και επικεφαλής μέσων ενημέρωσης ώστε να στηριχθεί αυτή η ρητορική. Οι ίδιες πληροφορίες μάλιστα φέρουν τους συμμετέχοντες να έχουν δημιουργήσει ένα άτυπο «μετωπικό σχήμα» στα πρότυπα του ανενεργού πλέον «Οχι “μπαλτά” στην Παιδεία», που εμφανίστηκε τον Μάιο του 2015 και έλαβε ιδιαίτερη προβολή από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης. Είχε δε μεταξύ άλλων ενεργούς υποστηρικτές τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Σταύρο Θεοδωράκη, ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Ανδρέας Λοβέρδος, Αννα Διαμαντοπούλου), πανεπιστημιακούς και καλλιτέχνες.
 
Περιοδεύουσα προσωπικότητα
 
Η Λίλιαν Τίντορι για τους γνωρίζοντες την πολιτική κατάσταση στην Ισπανία κάθε άλλο παρά άγνωστη είναι, πόσο μάλλον τώρα που εφημερίδες όπως η «El Pais» συμπεραίνουν ότι «η προεκλογική συζήτηση στην Ισπανία κυριαρχείται από τη Βενεζουέλα».
 
Τον Σεπτέμβριο του 2015, τρεις μήνες πριν από τις «άγονες» εκλογές στην Ισπανία, η Τίντορι πέρασε την πύλη της πρωθυπουργικής έδρας και άκουσε τον Μαριάνο Ραχόι να της εκφράζει τη «στήριξη και την αλληλεγγύη» του για τον αγώνα του συζύγου της. Τον περασμένο Φεβρουάριο ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός υποδέχτηκε τη μεγαλύτερη αδελφή του Λόπες, Ντιάνα, στην πρωθυπουργική οικία, προκειμένου να επαναλάβει την «ανησυχία» του για το τι συμβαίνει στη Βενεζουέλα.