Ταρακουνήθηκε η Κρήτη από σεισμό 5,5 Ρίχτερ

Iσχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 11.36 το πρωί της Τετάρτης σε θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης.


Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Ιεράπετρας, ο οποίος μίλησε στο zougla.gr, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην ευρύτερη περιοχή​
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 12 χλμ. ανατολικά νοτιοανατολικά της Ζάκρου και 400 χλμ. νοτιοανατολικά των Αθηνών. Το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 11 χλμ. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε διάφορες περιοχές των Νομών Λασιθίου (Ιεράπετρα, Σητεία) και Ηρακλείου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματίες, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε το zougla.gr κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με το Α.Τ. Αγίου Νικολάου. 
Στην Ιεράπετρα οι κάτοικοι βγήκαν ανάστατοι από τα σπίτια τους, ενώ το ίδιο συνέβη και με μαθητές σε σχολεία της πόλης, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο. Ο δήμαρχος της πόλης, Θεοδόσης Καλαντζάκης, μιλώντας στο zougla.gr ανέφερε ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην ευρύτερη περιοχή.