Μύλος μεταξύ εκβιαστών και «συνεργαζόμενων» - Ποια είναι τα sites

Δημοσιογράφοι εμφανίζονται να έχουν τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Παναγιώτη Μουσσά και να ανεβοκατεβάζουν δημοσιεύματα για συγκεκριμένα πρόσωπα. 

Σύμφωνα με  την «έκθεση εξέτασης του κατηγορουμένου Χρήστου Φράγκου» προκύπτει ότι πολλά site άλλα γνωστά και άλλα άγνωστα ανεβοκατέβαζαν ειδήσεις, εξυπηρετώντας τον γενικότερο σκοπό της πίεσης προς τους εκβιαζόμενους, αντί να υπερασπίζονται την δημοσιογραφική αλήθεια. Αναλυτικά όπως αναφέρει η έκθεση εξέτασης του κατηγορούμενου Χρήστου Φράγκου, ο Παναγιώτης Μουσσάς προκειμένου να αποδείξει την «δύναμη» του στην Αμαλία Κάτζου της είχε πει ότι είχε κατορθώσει να κατεβάσει αρνητικό δημοσίευμα από την ιστοσελίδα «Πρώτο Θέμα» για την ΕΥΔΑΠ και για την Attica Bank.
Παράλληλα, ο Μουσσάς εμφανίζεται να αναφέρει στην Κάτζου ότι χειρίζεται κάποια site όπως θέλει αυτός και να ανεβοκατεβάζει άρθρα κατά το δοκούν λέγοντας ότι θα της τηλεφωνούσαν για προσφορές οι Τσιρογιάννης Γεώργιος που έχει το site lykavitos.gr, Mπόνιος Βασίλης που έχει το kourdistoportokali, Καραμπάσης Νικόλαος που έχει το I-REPORTER.GR και το Press.com.gr, όπως και ο κ. Γέρου που έχει την εφημερίδα Άρθρο και περιοδικά σχετικά με το Lifestyle ,καθώς και τον Φωτόπουλο που έχει το sofokleous10.gr και Moneytimes.gr.
Oπώς αναφέρει η έκθεση εξέτασης του κατηγορουμένου Χρήστου Φράγκου, ο Μουσσάς εμφανίζεται να επικοινωνεί τηλεφωνικά με τους ιδιοκτήτες των site και να τους δίνει «γραμμή» τι να γράψουν, ενώ παράλληλα τους αναφέρει και το χρηματικό ποσό που πρόκειται να λάβουν σε πολλές περιπτώσεις προκαταβολικά εάν ακολουθήσουν την συγκεκριμένη «γραμμή».
Ο Μουσσάς επίσης εμφανίζεται να επικοινωνεί και με τον Αθανάσιο Τσεκούρα διευθυντή της ιστοσελίδας thetoc.gr και να λέει με αφορμή τις φημολογίες ότι η Μιράντα Ξαφά και η Λούκα Κατσέλη θα είναι υποψήφιες για την θέση του Προέδρου του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων.Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την «έκθεση εξέτασης του κατηγορουμένου Χρήστου Φράγκου» ανέφεραν οτι έπρεπε να συναντηθούν από κοντά προκειμένουν να αρχίσουν να τις καίνε με δημοσιεύματα με σκοπό να αναλάβει Προεδρος δικός τους άνθρωπος. Μαλίστα ο Μουσσάς λέει χαρακτηριστικά «έχω την δύναμη να τους γαμήσω» και «να τις κάψουμε τελείως»
Λίγες μέρες μετά από αυτήν την επικοινωνία ο Μουσσάς εμφανίζεται να τηλεφωνεί σε έναν «Γιάννη» ιδιοκτήτη ιστοσελίδας που ανάρτησε θέμα ότι «τα μηχανήματα της Attica Bank παρουσίασαν πρόβλημα πανελλαδικά για κάποιες ώρες» και να του ζητάει να κατεβάσει το δημοσίευμα λέγοντάς του μάλιστα να μην ξανά ανεβάσει  κάτι για την τράπεζα χωρίς  την άδεια του, όπως και έγινε.
Ο τηλεφωνικός αριθμός του «Γιάννη» ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας που αναφέρεται μέσα στην «έκθεση εξέτασης του κατηγορουμένου Χρήστου Φράγκου» είναι ο 6944…..053 το οποίο είναι καταχωρημένο στους τηλεφωνικούς καταλόγους στο όνομα Γιάννης Παπαγιάννης κάτοικος Χαλανδρίου .
Να υπενθυμίσουμε ότι στις 11 Μαρτίου 2012 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε πως ο Γιάννης Παπαγιάννης τον εκβιάζει, ζητώντας του 4.000 ευρώ τον μήνα προκειμένου να μην τον χτυπάει με δημοσιεύματα στο Fimotro. Ο Παπαγιάννης με άρθρο του διέψευσε ότι είχε εκβιάσει τον υπουργό και έκανε επίθεση στον Σίμο Κεδίκογλου, γράφοντας: ≪Μαθαίνω όμως ότι στο Μαξίμου δεν είναι και πολύ ευχαριστημένοι με τη γενικότερη συμπεριφορά σας. Προσέξτε αυτό. Γιατί έρχεται και... ανασχηματισμός!» Μερικές ημέρες αργότερα, όμως, και αφού υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση, ο Παπαγιάννης με νέο του άρθρο στο Fimotro προσπαθεί να δώσει «εξηγήσεις» για το θέμα, γνωρίζοντας προφανώς πως θα πιστοποιηθεί τεχνικά επικοινωνία του με τον υπουργό. Γράφει συγκεκριμένα: ≪Στον Σίμο Κεδίκογλου ετέθη το θέμα να βοηθηθώ με καταχώρηση διαφημίσεων στο blog Fimotro, εκείνος όμως δεν ασχολήθηκε με το θέμα, διότι, όπως μου μεταφέρθηκε, ήταν άλλες οι θεσμικές του υποχρεώσεις≫.
 http://www.koutipandoras.gr/