Eπείγουσα έκκληση από τον 28χρονο Γιώργο και τη μητέρα του για να βρεθεί δότης μυελού των οστών

Έκκληση προς τους πολίτες για να βρεθεί ο κατάλληλος δότης μυελού των οστών απευθύνει η μητέρα του Γιώργου Παναγόπουλου, Ιωάννα Μοθωναίου.

Όπως γράφει σε επιστολή της σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης:



«Ένας μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, πεθαίνει από σοβαρά αιματολογικά νοσήματα γιατί ο μυελός τους, το «εργοστάσιο» που φτιάχνει τα κύτταρα του αίματός τους, παρουσιάζει σοβαρή βλάβη.

Η εξέλιξη της επιστήμης δίνει σήμερα τη δυνατότητα σε μας, να σώσουμε αυτούς τους ανθρώπους προσφέροντας κάτι από τον εαυτό μας. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι η αναζήτηση δοτών ανάμεσα σε άτομα με κοινή καταγωγή είναι αποτελεσματικότερη λόγω γενετικών ομοιοτήτων. Επομένως είναι επιτακτική η ανάγκη αύξησης των Ελλήνων δοτών προς όφελος των Ελλήνων ασθενών, αλλά και για την ουσιαστικότερη συμμετοχή της χώρας μας στη διεθνή προσπάθεια. Η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων είναι μια δωρεά παρόμοια με εκείνη της αιμοδοσίας, (απλά δίνεις αίμα) στην οποία κορυφώνεται η προσφορά ενός ανθρώπου προς ένα συγκεκριμένο συνάνθρωπό του, στον οποίο χαρίζει πραγματικά τη ζωή.

Ο γιός μου, Giwrgos Panagopoulos , διεγνώσθη με μυελοδυσπλαστικό σύνδρομο (προ-λευχαιμία). Ο μοναδικός τρόπος για να σωθεί είναι η μεταμόσχευση μυελού. Δυστυχώς δεν υπάρχει συμβατός δότης για τον Γιώργο στην παγκόσμια τράπεζα δοτών. Με τη δική σας βοήθεια, με τη βοήθεια κάθε ενός χωριστά από εσάς, μπορεί να είσαι εσύ ο συμβατός δότης για το Γιώργο, ένα παιδί μόλις 28 χρόνων χαρίζοντάς του πάλι τη ζωή, το χαμόγελό του, για να μπορεί και πάλι να ονειρεύεται.

Η διαδικασία είναι απλή. Μπορείς να δώσεις δείγμα αίματος στον Ευαγγελισμό, ή σε οποιοδήποτε νοσοκομείο στην Ελλάδα, για τον Γιώργο Παναγόπουλο και παράλληλα να γίνεις δότης στην Παγκόσμια Τράπεζα δοτών μυελού των οστών. Κοινοποιώ τη δημοσίευση του Γιώργου από τη σελίδα του.»


Για όσους θέλουν να βοηθήσουν
Ιωάννα Μοθωναίου
(6956090660)

 http://www.zougla.gr/