Διάσταση με τον Κυριάκο επικαλείται η Μαρέβα Μητσοτάκη για το πόθεν έσχες που δεν έκανε

Η Μαρέβα Γκραμπόφκι Μητσοτάκη, αν και είχε την ευκαιρία να απαντήσει στο περιοδικό HOT DOC όταν τις απευθύνθηκαν οι δημοσιογράφοι, δεν το έκανε. 

Στην ανακοίνωση της, ισχυρίζεται ότι ήταν σε διάσταση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και γι’ αυτό δεν έκανε δήλωση του πόθεν έσχες. Ωστόσο, ο νόμος που αφορά το πόθεν έσχες, δεν έχει καμία αναφορά που να δικαιολογεί ότι όποιοι δηλώνουν σε διάσταση δεν κάνουν δήλωση πόθεν έσχες.
Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, τότε ο κάθε πολιτικός, θα μπορούσε να δηλώσει σε διάσταση με τη σύζυγό του χωρίς να παίρνει διαζύγιο και έτσι να μην ελέγχονται τα περιουσιακά του στοιχεία, που υπάρχουν στο όνομά της. Αν ίσχυε η λογική της κ. Μητσοτάκη, τότε ο κάθε πολιτικός θα μπορούσε να χρηματιστεί από την «εν διαστάσει» σύζυγό του. Η κα. Μητσοτάκη αποφεύγει επίσης να απαντήσει στο πως εμφανίζεται σε εταιρείες της να χρησιμοποιεί ΑΦΜ που ανήκει στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Όπως είναι γνωστό, στην ελληνική φορολογική πραγματικότητα, ο κάθε πολίτης έχει μοναδικό Αριθμό Φορολογικού Μητρώου. Όταν όμως η κα Μητσοτάκη συμμετέχει στις εταιρείες του εκδότη Καλοφωλιά, δηλώνει ΑΦΜ ο οποίος ανήκει στον σύζυγο της. Σε άλλα εταιρικά σχήματα η Μαρέβα Γκραμπόφκι Μητσοτάκη δηλώνει τον δικό της ΑΦΜ.
Η Δικαιοσύνη θα έπρεπε να απασχολεί την κα. Μητσοτάκη σε ότι αφορά την υποχρέωση που έχει να εξετάσει τόσο το πόθεν έσχες της όσο και την φορολογική της συμπεριφορά.

 http://www.koutipandoras.gr/