Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η «συνταγή» επιβίωσης του ΔΟΛ

Αμέσως μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, σε μια «προφητική» δημοσίευση και με αφορμή την πολλοστή αλλαγή κατεύθυνσης του υπερδανειοδοτημένου ΔΟΛ αλλά και προσωπικά του ιδιοκτήτη Σ. Ψυχάρη, ο Ιός της «Εφ.Συν.» είχε δημοσιεύσει ρεπορτάζ με τον τίτλο «Το συγκρότημα Λαμπράκη και οι εκλογές: Υπηρέτης πολλών αφεντάδων»

Το κείμενο ξεκινούσε κάπως έτσι:
Πες μου ποια κυβέρνηση θα έχουμε για να σου πω ποιο κόμμα πρέπει να υποστηρίξουμε. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτονται εκεί στον ΔΟΛ. Μια πετυχημένη συνταγή που κρατάει χρόνια
Εικονογραφημένες με τα εξώφυλλα των εντύπων του ΔΟΛ ακολουθούσαν οι σημαντικές καμπές και ανατροπές της γραμμής Λαμπράκη-Ψυχάρη, πάντα σύμφωνα με τα σφιχταγκαλιάσματα αλλά και τα αδειάσματα των πολιτικών που ικανοποιούσαν ή όχι την επιχειρηματική «εθνική» πολιτική του συγκροτήματος.
Μάλιστα το άρθρο τελείωνε ως εξής:
Το γενικό συμπέρασμα είναι ένα. Σύμφωνα με τις αρχές του συγκροτήματος, ισχύει “το όποιο κόμμα στην κυβέρνηση, ο ΔΟΛ στην εξουσία”. Περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη πράξη της οπερέτας
Η πράξη αυτή δεν άργησε να έρθει. Ηδη από χθες τη βλέπουμε να εκτυλίσσεται στις... αποκαλύψεις της γάτας Ψυχάρη.

Χρήστος Λαμπράκης και Σταύρος Ψυχάρης: 

Ευεργέτες με εγγύηση του... Δημοσίου

Στις 13.2.2014 η «Καθημερινή» σε άρθρο με τίτλο «Το δημόσιο θα καλύψει τα δάνεια του Μεγάρου Μουσικής» γράφει ότι σε σύσκεψη υπό τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και με τη συμμετοχή του Π. Παναγιωτόπουλου (υπ. Πολιτισμού) του Χρ. Σταϊκούρα και του τότε διευθυντή του Μεγάρου Ι. Μάνου «το πρόβλημα που έχει ανακύψει με το Μέγαρο Μουσικής είναι ότι δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα δάνεια που είχε λάβει και επειδή τα είχε συνάψει με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, το τελευταίο καλείται τώρα να τα αποπληρώσει. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να κλείσει το Μέγαρο Μουσικής, αλλά να καλύψει τις υποχρεώσεις του και να το διατηρήσει εν λειτουργία. Υπενθυμίζεται ότι το Μέγαρο Μουσικής έχει συνάψει τρία δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, συνολικού αρχικού ποσού 245 εκατ. ευρώ. Το ανεξόφλητο υπόλοιπο των συγκεκριμένων δανείων στις 30 Ιουνίου του 2013 ήταν 229,27 εκατ. ευρώ».
Το οριστικό πέρασμα του μεγάρου στο Δημόσιο με αλλαγή και του διευθυντή του ολοκληρώθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου του 2016 με τροπολογία στη Βουλή.
Εμείς θυμίζουμε εδώ το πόσο εύκολα το Δημόσιο έδωσε δάνεια, αλλά και την άδεια για την επέκταση του ήδη χρεωμένου Μεγάρου... Λαμπράκη με την εκποίηση του Πάρκου Ελευθερίας:
⚫ «Με «πανωπροίκι» 6 δισ. δραχμών συνεχίζεται το σκάνδαλο της χρηματοδότησης του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, του Χρ. Λαμπράκη, προκειμένου να εφαρμόσει το «μεγαλεπήβολο» σχέδιό του επέκτασης των κτιρίων του Μεγάρου Μουσικής, καταστρέφοντας το Πάρκο Ελευθερίας. Η κυβέρνηση αποφάσισε να εντάξει το έργο και στο Εθνικό Σκέλος του Β΄ Πακέτου Ντελόρ, παρότι ήταν ήδη ενταγμένο στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Αττικής του ίδιου Πακέτου με το ποσό των 4,5 δισ. Δραχμών. Ο Χρ. Λαμπράκης δε θα βάλει ούτε δραχμή και παρ’ όλα αυτά θα ανακηρυχτεί «εθνικός ευεργέτης», όπως εύστοχα επισημαίνει, με χτεσινή της ανακοίνωση, η Συντονιστική Επιτροπή για τη Σωτηρία του Πάρκου Ελευθερίας» («Ριζοσπάστης», 13/1/1996).
⚫ «Εντελώς “συμπτωματικά” σε σφυγμομέτρηση των “Νέων” πριν τρεις μέρες, ο “παρουσιαστής” του έργου κ. Ε. Βενιζέλος αναδεικνύεται ο δημοφιλέστερος υπουργός!» («Ριζοσπάστης», 22/2/1997)

 http://www.efsyn.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Αυτός είναι ο καθηγητής "φακελάκης" που ήθελε σεξ και χρήμα να περνάει τις φοιτήτριες στα μαθήματα στα ΤΕΙ Σερρών (φωτογραφίες)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τόσο του καθηγητή από τις Σέρρες που συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζητούσε ανταλλάγματα από τους φοιτητές του, όσο και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του.


Οι άνθρωποι αυτοί, είναι από συγκεκριμένο φροντιστήριο των Σερρών, στο οποίο ο καθηγητής, φέρεται να έστελνε τους φοιτητές του. Και οι τρεις, συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, μετά από «βροχή» καταγγελιών. Πρόκειται για τους: Α) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗ Κλεάνθη του Νικολάου και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε την 11-11-1958 στη Θεσσαλονίκη. Β) ΜΟΚΚΑ Γεώργιο του Αποστόλου και της Ζωής, ο οποίος γεννήθηκε την 29-07-1959 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Γ) ΜΗΛΟΦΤΣΗ Ευαγγελία του Ηλία και της Ιωάννας, η οποία γεννήθηκε την 11-12-1968 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του…