Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η «συνταγή» επιβίωσης του ΔΟΛ

Αμέσως μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, σε μια «προφητική» δημοσίευση και με αφορμή την πολλοστή αλλαγή κατεύθυνσης του υπερδανειοδοτημένου ΔΟΛ αλλά και προσωπικά του ιδιοκτήτη Σ. Ψυχάρη, ο Ιός της «Εφ.Συν.» είχε δημοσιεύσει ρεπορτάζ με τον τίτλο «Το συγκρότημα Λαμπράκη και οι εκλογές: Υπηρέτης πολλών αφεντάδων»

Το κείμενο ξεκινούσε κάπως έτσι:
Πες μου ποια κυβέρνηση θα έχουμε για να σου πω ποιο κόμμα πρέπει να υποστηρίξουμε. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτονται εκεί στον ΔΟΛ. Μια πετυχημένη συνταγή που κρατάει χρόνια
Εικονογραφημένες με τα εξώφυλλα των εντύπων του ΔΟΛ ακολουθούσαν οι σημαντικές καμπές και ανατροπές της γραμμής Λαμπράκη-Ψυχάρη, πάντα σύμφωνα με τα σφιχταγκαλιάσματα αλλά και τα αδειάσματα των πολιτικών που ικανοποιούσαν ή όχι την επιχειρηματική «εθνική» πολιτική του συγκροτήματος.
Μάλιστα το άρθρο τελείωνε ως εξής:
Το γενικό συμπέρασμα είναι ένα. Σύμφωνα με τις αρχές του συγκροτήματος, ισχύει “το όποιο κόμμα στην κυβέρνηση, ο ΔΟΛ στην εξουσία”. Περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη πράξη της οπερέτας
Η πράξη αυτή δεν άργησε να έρθει. Ηδη από χθες τη βλέπουμε να εκτυλίσσεται στις... αποκαλύψεις της γάτας Ψυχάρη.

Χρήστος Λαμπράκης και Σταύρος Ψυχάρης: 

Ευεργέτες με εγγύηση του... Δημοσίου

Στις 13.2.2014 η «Καθημερινή» σε άρθρο με τίτλο «Το δημόσιο θα καλύψει τα δάνεια του Μεγάρου Μουσικής» γράφει ότι σε σύσκεψη υπό τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και με τη συμμετοχή του Π. Παναγιωτόπουλου (υπ. Πολιτισμού) του Χρ. Σταϊκούρα και του τότε διευθυντή του Μεγάρου Ι. Μάνου «το πρόβλημα που έχει ανακύψει με το Μέγαρο Μουσικής είναι ότι δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα δάνεια που είχε λάβει και επειδή τα είχε συνάψει με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, το τελευταίο καλείται τώρα να τα αποπληρώσει. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να κλείσει το Μέγαρο Μουσικής, αλλά να καλύψει τις υποχρεώσεις του και να το διατηρήσει εν λειτουργία. Υπενθυμίζεται ότι το Μέγαρο Μουσικής έχει συνάψει τρία δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, συνολικού αρχικού ποσού 245 εκατ. ευρώ. Το ανεξόφλητο υπόλοιπο των συγκεκριμένων δανείων στις 30 Ιουνίου του 2013 ήταν 229,27 εκατ. ευρώ».
Το οριστικό πέρασμα του μεγάρου στο Δημόσιο με αλλαγή και του διευθυντή του ολοκληρώθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου του 2016 με τροπολογία στη Βουλή.
Εμείς θυμίζουμε εδώ το πόσο εύκολα το Δημόσιο έδωσε δάνεια, αλλά και την άδεια για την επέκταση του ήδη χρεωμένου Μεγάρου... Λαμπράκη με την εκποίηση του Πάρκου Ελευθερίας:
⚫ «Με «πανωπροίκι» 6 δισ. δραχμών συνεχίζεται το σκάνδαλο της χρηματοδότησης του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, του Χρ. Λαμπράκη, προκειμένου να εφαρμόσει το «μεγαλεπήβολο» σχέδιό του επέκτασης των κτιρίων του Μεγάρου Μουσικής, καταστρέφοντας το Πάρκο Ελευθερίας. Η κυβέρνηση αποφάσισε να εντάξει το έργο και στο Εθνικό Σκέλος του Β΄ Πακέτου Ντελόρ, παρότι ήταν ήδη ενταγμένο στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Αττικής του ίδιου Πακέτου με το ποσό των 4,5 δισ. Δραχμών. Ο Χρ. Λαμπράκης δε θα βάλει ούτε δραχμή και παρ’ όλα αυτά θα ανακηρυχτεί «εθνικός ευεργέτης», όπως εύστοχα επισημαίνει, με χτεσινή της ανακοίνωση, η Συντονιστική Επιτροπή για τη Σωτηρία του Πάρκου Ελευθερίας» («Ριζοσπάστης», 13/1/1996).
⚫ «Εντελώς “συμπτωματικά” σε σφυγμομέτρηση των “Νέων” πριν τρεις μέρες, ο “παρουσιαστής” του έργου κ. Ε. Βενιζέλος αναδεικνύεται ο δημοφιλέστερος υπουργός!» («Ριζοσπάστης», 22/2/1997)

 http://www.efsyn.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να ποιο είναι το κολέγιο Αθηνών ! Είναι κάτι σαν το Nammos και το IslandΠρώην διευθυντής αποκαλύπτει. Λειτουργούν με την λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε»!

Με ανάρτησή του ο κωστής Κοντογιάννης, πρώην Διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών, καταγγέλλει πελατειακό καθεστώς διαχρονικα στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα από την οικογένεια Σαμαρά και κάνει λόγο για ρουσφέτια και παρεμβάσεις. Επίσης αναφέρεται στην απόλυση της Φώφης Μπουλούτα την οποία χαρακτηρίζει στημένη και καταλήγει απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, ότι «τόσο εσυ όσο και το κόμμα σου τολμάτε και μιλάτε για αριστεία, ευτελιζοντας τη λέξη και το νόημα της. Λες και μπορούμε να αγνοήσουμε το ποσό βαθιά αγράμματος και βάρβαρος πρέπει να είναι καποιος για να λειτουργεί όπως εσυ και ο σμπιρος σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση.» Η ανάρτηση του Κωστή Κοντογιάννη Πόσο παραδοσιακός!!! Αντώνη μου κανενας δε θέλει να εξοντώσει κανέναν. Ο γιοκας σου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που καταλαμβάνει όλο το χώρο που του αφήνουν. Η συμπεριφορά περιγράφεται ως «Φαινόμενο του αερίου». Στο σχολείο που προεδρεύει ο θείος του με διαρκή ρουσφέτια, με τη λογική «αυτά τα μαγαζιά εμεις τα φτιάξαμε», με …

Η "παναγία η αρουραία" ... του Βερύκιου και οι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευαστών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Έγραψε η ανάρτηση του Βερύκιου για τον Καρτερό και την "παναγία την αρουραία" και κάποιοι νοσταλγοί της συμμορίας κατασκευής ηλεκτρονικού εγκλήματος με τις γνωστές απατεωνιές τύπου Παστίτσιου και άλλων μυθευμάτων που πουλούσαν τσόντα να γίνουν διάσημοι κεντράροντας στους  ανώμαλους χρήστες που έστελναν διεθνείς διωκτικές και δεν είχαν κάμια με νόμιμες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, βγήκαν δήθεν να τον κατηγορούν για προσβολή θρησκευτικού συμβόλου ! Ρε που τα πουλάτε αυτά ....παλιά τα κόλπα και τελειωμένα μαζί με αυτούς τους απατεωνίσκους !
Δειτε την ανάρτηση Βερύκιου

Διαβάζω πύρινα Αυγουστιάτικα άρθρα κατά Καρτερού & Μαξίμου από την Αγία ...Αρουραία , προφανώς γραμμένα στον ιδιόκτητο δρυμό που απόκτησε με την βοήθεια εθνικού εργολάβου...
Χιλιες φορες με τον «φευγάτο» Καρτερό παρα με την φιλάργυρη αρουραία... — Δήμος Βερύκιος (@DimosVerikios) 19 Αυγούστου 2018

Αποκλειστικό : Χασισοφυτεία σε κήπο του Μαξίμου. Έφοδος Χρυσοχοίδη. Προσαγωγές ξένων ανταποκριτών μετά τις αποκαλύψεις του Μπάμπη !

Σύμφωνα με πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί, μετά την τσιγαρίλα  που μύρισε ο Μητσοτάκης μόλις παρέλαβε το Μέγαρο Μαξίμου από τον Τσίπρα και δημοσίευσε αποκλειστικά η Καθημερινή....συνεργάτες του νέου πρωθυπουργού κάνοντας μια βόλτα σήμερα στους χώρους που περιβάλουν το κτήριο είδαν κάποια περίεργα φυτά.
Αμέσως ειδοποιήθηκε ο νέος υπουργός -λαγωνικό  δημόσιας τάξης Χρυσοχοίδης και έκανε έφοδο...
Στο μεταξύ, και με αφορμή τις πρωινές αποκαλύψεις του Βουλευτή  και πρώην Δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαδημητρίου στην εκπομπή του Αρη Πορτοσάλτε ...για ξένους ανταποκριτές που μαστούρωναν στο Μέγαρο Μαξίμου και έγραφαν υπερ της προηγούμενης  κυβέρνησης διέταξε να προσαχθούν άμεσα στην ΓΑΔΑ όλοι οι ξένοι ανταποκριτές στην Ελλάδα και να ανακριθούν για να αποκαλύψουν αν το χασίσι το έκοβαν απο γλάστρες στους κήπους του Μαξίμου ή το έφερναν μαζί τους !
Για ότι νεώτερο θα σας ενημερώσουμε !
Δείτε τις αποκαλύψεις του Μπάμπη ...που κακώς κατά την γνώμη μας δεν αξιοποιήθηκε στο συγκεκριμένο υ…