Το κύκλωμα των εκβιαστών, ο Μαρινάκης και η «σέξι Λόλα»


Άρχισε ο πόλεμος μεταξύ των τριών δημοσιογράφων που κατηγορούνται για εκβιασμούς με τον εκδότη της εφημερίδας " Ακρόπολη" Π. Μαυρίκο να στρέφει τα πυρά του στο δημοσιογράφο Π. Mούσσα. Ο Π. Μουσσάς εμφανίζοντας τον εαυτό του ως θύμα επιχειρηματικών και πολιτικών συμφερόντων, στην απολογία του κατηγόρησε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη ότι βρίσκεται πίσω από τη σε βάρος του "σκευωρία" αλλά και το στενό του συνεργάτη Π. Μαυρίκο. Δεν δίστασε μάλιστα να πει πως ο συγκατηγορούμενος του δημοσιογράφος είχε ερωτική σχέση με την καταγγέλουσα Α. Κάντζου, προσθέτοντας με αυτό τον τρόπο και ... "ροζ" διάσταση στην υπόθεση. 


Προσπαθώντας μάλιστα να αποδομήσει τις καταγγελίες της Α.Κ, επικαλείται... καυτούς διαλόγους στους οποίους αποκαλείται ως ....σέξι Λόλα. Με αυτό τον τρόπο, ο Π. Μαυρίκος θέλει να καταρρίψει τα των εκβιασμών που του αποδίδονται ή στη χειρότερη για αυτόν περίπτωση, ότι ακόμη κι αν υπήρξαν, εκείνος ήταν και είναι ... «λευκή περιστέρα».

Υποστηρίζει μάλιστα πως βρίσκεται εδώ εξαιτίας της ... αδέσμευτης πένας του. Η μητέρα δε του εκδότη, Σοφία Μουσσά, μίλησε στους δημοσιογράφους για την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση της οικογένειας του που δεν τα βγάζει καν πέρα οικονομικά. Δεν δίστασε μάλιστα να εμπλέξει ακόμη και συνεργάτη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ως αναμεμιγμένο στην υπόθεση, το όνομα του οποίου όμως είπε ότι «δεν καλοθυμάται». 

Στο απολογητικό του υπόμνημα ο Π. Μουσσάς αναφέρει μεταξύ άλλων: 

«Ήταν μια συνηθισμένη διαδικασία διαφημιστικής καταχώρησης. Είμαι θύμα πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων εξαιτίας της αδέσμευτης δημοσιογραφικής μου πένας. Η δικογραφία είναι αποτέλεσμα κατασκευής με σκοπό την ηθική και σωματική εξόντωσή μου και την απαξίωση του δημοσιογραφικού και επαγγελματικού μου προφίλ. Λόγω των θεμάτων που καλύπτω και των προτάσεων μου που είναι προσωπικές απόψεις και όχι κατευθυνόμενες από συμφέροντα, έχω αναπόφευκτα δημιουργήσει πολλούς αντιπάλους και ανταγωνιστές που κρυφά και φανερά έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να με βλάψουν. 

»Είμαι εντελώς ξένος ως προς αυτά που συμβαίνουν σε συνεννοήσεις και συνομιλίες πίσω από την πλάτη μου ανάμασα σε πρόσωπα που γνωρίζονται άριστα και συνεργάζονται επί σειρά ετών, δηλαδή την καταγγέλουσα και τους δυο συγκατηγορούμενους μου. Το όνομά μου και η εφημερίδα μου χρησιμοποιήθηκαν από τον Μουσσά στις συνομιλίες του με την Κάντζου σαφώς εν αγνοία μου είτε για να δείξει δυνατότητες επιρροής που στην πραγματικότητα στερείται και να εντυπωσιάσει, είτε επειδή σκόπιμα χρησιμοποιήθηκε από τη στενή φίλη του Κάτζου. 

»Σε πλήθος καταγεγραμμένων συνομιλιών μεταξύ Μουσσά και Κάτζου αποδεικνύεται στενά φιλική έως και ερωτική σχέση, η οποία καταρχάς αποκλείει το ενδεχόμενο εκβίασης σε βάρος της αφού το κλίμα είναι πάντοτε εύθυμο, οικείο και χαλαρό και επιπλέον η τόσο ιδιαίτερη μεταξύ τους σχέση καταρρίπτει το σενάριο μιας εκβιαστικής προσέγγισης από τον έναν στον άλλον».

Μεταξύ άλλων ο Μαύρικος επικαλείται τις εξής συνομιλίες: 

«Κάτζου: Δεν είμαι ξανθιά.....είμαι μελαχρινή 
Μουσσάς:Είσαι σέξυ θεία Λόλα 
Κάτζου: Χαχαχα....έλα....έλα 

Συνομιλία Β

Κάτζου: Θα με πας που θα με πας για μασάζ. Τι είπες; ....
Μουσσάς: Δε σε πάω για μασάζ εγώ θα σου κάνω μασάζ αγάπη μου μη μπερδεύεσαι
Κάτζου: Αααααα...Ααααα.....Πονηρούλη, πονηρούλη 
Μουσσας: Ξέρω να κάνω και μασάζ 
Κάτζου: Ξέρεις να κάνεις και μασάζ μαζί με όλα τα άλλα»; 

»Η κατηγορία για τη δήθεν εκβίαση πλήρως διακωμωδείται από το γεγονός ότι η ΕΥΔΑΠ πλήρωσε όλα τα τιμολόγια τη Δευτέρα 22.2 .16, δηλαδή την ημέρα της σύλληψης. Αν δηλαδή η Κάτζου και το τμήμα δίωξης εκβιαστών είχαν πεισθεί ότι εγώ είμαι εκβιαστής και δεν ήταν κατασκευασμένη η όλη υπόθεση, τότε γιατί δεν ενημέρωσαν τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ να μην πληρώσει τα τιμολόγια και μάλιστα με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας, αλλά να επιδιώξει πληρωμή είτε με προσημειωμένα χαρτονομίσματα είτε με παράδοση επιταγής...; Η συναλλαγή ήταν νόμιμη», πρόσθεσε.

Ο κατηγορούμενος αναφέρει ότι η εφημερίδα του υποστηρίζει το δεξιό χώρο και ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να υποστηρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα να επιτίθεται στη ΝΔ που είναι μείζονα αντιπολίτευση. 

Όσον αφορά στις συνομιλίες για τα ΕΛΠΕ, ο Μαύρικος υποστηρίζει : «Ο Μουσσάς αναφέρει τα ελληνικά πετρέλαια που δίνουν 50.000 ευρώ το χρόνο εννοώντας το προφανές, ότι τα χρήματα αυτά αφορούν διαφημιστικές καταχωρήσεις βάση σύμβασης. ....Ουδέποτε αυτή η εταιρεία έχει καταγγείλει οτιδήποτε. Η αναφορά του Μουσσά: «Να μην είναι 100.000 ευρώ το χρόνο» είναι μια απλή ευχή ότι θα μπορούσαν να δίνουν και παραπάνω ή οποία επίσης καταρρίπτει και το σενάριο της εκβίασης».

Ο Π. Mουσσάς δεν φαίνεται πάντως διατεθειμένος να αναλάβει μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης καθώς στην απολογία του περιορίστηκε στο ... αντικείμενο της επαγγελματικής του δραστηριότητας. Αντίθετα, αρνείται ότι εκβίαζε τη συνεργάτιδα του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ και πολύ περισσότερο με τη ζωή του παιδιού της, για το οποίο, όπως λέει, ενδιαφερόταν λόγω της πολυετούς γνωριμίας που είχε μαζί της.


Παναγιώτης Μουσσάς: «Αρνούμαι τις βαρύτατες κατηγορίες ως απολύτως αβάσιμες, παντελώς ανυπόστατες, οι οποίες στηρίζονται μόνο στη μεθοδευμένη μήνυση της μοναδικής μάρτυρος». 


Με το υπόμνημά του ο Παν. Μουσσάς - το οποίο υπογράφει ο ίδιος - αντικρούει νομικά τις κατηγορίες και ζητεί να μην κριθεί προφυλακιστέος καθώς δεν είναι ύποπτος φυγής, δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και έχει μόνιμη κατοικία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του υποστήριξε ότι η επικοινωνία και οι διάλογοι είναι στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δραστηριότητας και σύμφωνη με την επιδίωξή του για εξασφάλιση διαφημιστικής ύλης στα έντυπα που συνεργάζονταν. 

Χαρακτήρισε θεμιτό να προσπαθεί να συγκεντρώνει διαφημιστική ύλη είτε από δημόσιο φορέα είτε από ιδιωτική επιχείρηση. Όσον αφορά στις ηχογραφημένες συνομιλίες στις οποίες ο ίδιος φέρεται να ακούγεται να απειλεί την Κάτζου βάζοντας στο στόχαστρο το ανήλικο παιδί της, ο κατηγορούμενος φέρεται να αντέκρουσε λέγοντας: «Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε επιδίωξη απειλής για το παιδί, πολύ περισσότερο αφού υπήρχε πολυετής γνωριμία. Γνώριζα το παιδί από μωρό. Από τις αποσπασματικές απομαγνητοφωνήσεις δεν προκύπτει καμία απειλή, αντίθετα προκύπτει ο διάλογος που υπήρχε και το ενδιαφέρον μου να ρωτάω τη μητέρα για το παιδί της».

 http://www.zougla.gr/