Στη δημοσιότητα τα ονόματα οφειλετών με χρέη άνω των 150.000 ευρώ

Την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων οφείλουν πάνω από 150.000 ευρώ στο Δημόσιο και δεν έχουν προβεί σε ρύθμιση ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης στη Βουλή και απεύθυνε μάλιστα μια έμμεση προειδοποίηση στους μεγαλοοφειλέτες να σπεύσουν στην εφορία.

AdTech Ad
Ο κ. Αλεξιάδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Κουτσούκου, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα στείλει εντός του Μαρτίου επιστολή στους μεγαλοοφειλέτες ενημερώνοντάς τους για την επικείμενη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους στις αρχές Απριλίου. Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι η επιστολή θα σταλεί στους οφειλέτες με βάση τις σχετικές συστάσεις της  Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αλλά ουσιαστικά θα πρόκειται για μια ύστατη προειδοποίηση στους μεγαλοοφειλέτες να επισκεφτούν την εφορία. Σε περίπτωσή που δεν πράξουν κάτι τέτοιο τα ονόματά τους θα δημοσιοποιηθούν τον Απρίλιο μαζί με "ορισμένες οφειλές".
Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος κάλεσε την κυβέρνηση να ανακοινώσει τα ονόματα των 270.000 μεγαλοοφειλετών που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Ο κ. Αλεξιάδης αντέτεινε, όμως, ότι η υφιστάμενη νομοθεσία που ψηφίστηκε επί ΠΑΣΟΚ απαγορεύει την δημοσιοποίηση στοιχείων οφειλετών οι οποίοι έχουν ήδη ενταχθεί σε ρύθμιση. 

 http://news247.gr/