Οι διάλογοι των εκβιαστών: Τζίρος €1 εκατ. με πληρωμένη εφορία! - εμπλέκουν νέα «δεξιά» ΜΜ

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως την Παρασκευή για τους διαλόγους που περιλαμβάνει η δικογραφία που αφορά το κύκλωμα εκβιαστών στα ΜΜΕ, μετά και την σύλληψη του εκδότη της Ακρόπολης Παν.Μαυρίκου και των δημοσιογράφων Παν.Μουσσά και Χρ.Φράγκου.



Στα σχετικά θέματα που φιλοξενούν η Εφημερίδα των Συντακτών και η Αυγή, γίνεται σαφής ο τζίρος του κυκλώματος, αλλά και η σταθερή προσπάθεια του κυκλώματος να κερδίσει την εύνοια της κυβέρνησης.
 
Σημειώνεται ότι αντίστοιχες αποκαλύψεις χτες έφεραν στο φως εμπλοκή κορυφαίων επιχειρηματιών της ελληνικής οικονομίας, μεστενές σχέσεις με το ποδόσφαιρο.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν, για τις κακουργηματικές κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη εκβίαση και δωροδοκία, όπως συμπληρώθηκαν με τις διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου, που επισύρουν ακόμη και ισόβια.
 
Θα έβαζαν στην τσέπη 1 εκατ. ευρώ με πληρωμένη εφορία
 
Το σχέδιο του κυκλώματος, στην πλήρη ανάπτυξή του, θα έφερνε τα έσοδα σε δυσθεώρητα μεγέθη, όπως δείχνει ο παρακάτω διάλογος, καθώς περίμεναν να διαχειρίζονται ποσό 1 εκατ. ευρώ.
 
Ο Παν.Μουσσάς καθοδηγεί την Α.Κ. και αναφέρεται σε «μία φιλική τράπεζα άλλη, αλλά επειδή είναι ένα δεκάρικο το μήνα. Δεν είναι λίγα ... ένα δεκάρικο, κάποια στιγμή γύρω στο ένα εκατομμύριο. Θα αφαιρέσουμε για να είμαστε δίκαιοι την εφορία, είναι 22% αυτό που πληρώνει, ένα εκατομμύριο; ένα εκατομμύριο. Είναι 270.000 έξω, πάρτα και θα χωρίσουμε αυτό με αυτό».
 
Προσθέτει μάλιστα: «πρόσεξε, δεν θα πρέπει να καταλάβει τίποτα, παιδάκι μου, το ένα εκατομμύριο είναι με τρόπο, το παιχνίδι που σου λέω».
 
Ο Μαυρίκος ζητούσε... αναγνώριση από την κυβέρνηση
 
Σε καταγεγραμμένη συνομιλία του Παν.Μαυρίκου, ο εκδότης εμφανίζεται παραπονούμενος για την έλλειψη... αναγνώρισης της προσφοράς του από την κυβέρνηση.
 
«Του Αδωνι, στη Χώρα, το έχω βγάλει εγώ, του Μεϊμαράκη εγώ. Την ημέρα που έγινε το debate, βγήκε το βράδυ ο Μεϊμαράκης στο Mega και τα έβαλε με μένα προσωπικά και με το Mega. Δηλαδή έχω υποστεί τα κέρατα της ζωής μου και αντί η κυβέρνηση να λέει "ο Θεός μου", γιατί από μία αριστερή εφημερίδα αν βγουν έχουν αξία ένα. Από μία δεξιά εφημερίδα έχουν εκατόν ένα».
 
Δεν έκαναν... σκόντα στα χρήματα
 
Χαρακτηριστικός για το ύψος των χρημάτων που συγκέντρωναν αλλά και την πίεση να εισπράξουν το μέγιστο δυνατό ποσό είναι και διάλογος μεταξύ Παν.Μαυρίκου και Παν.Μουσσά.
 
Ο εκδότης διαμαρτύρεται ότι «βγαίνει 52.000, δεν βγαίνει 60.000. Μας έφαγε 8 χιλιάρικα!» και όταν ο δημοσιογράφος απαντά: «Σταμάτα ρε, άντε γαμ...σου, που σου έφαγε, μαλ...κα, κιόλας», ο Μαυρίκος επιμένει, σε ένα διάλογο γεμάτο... κοσμητικά επίθετα.
 
Μάλιστα, αποδίδει δόλο στην υπάλληλο, υποστηρίζοντας ότι «δεν έκανε λάθος η πουτ...να, μας δούλεψε ... να κάνει λάθος 800 ευρώ, το δέχομαι ... να κάνει λάθος 8 χιλιάρικα;».
 
Ο Παν.Μουσσάς ωστόσο φαίνεται βέβαιος ότι όλα θα διευθετηθούν και τον καθησυχάζει με εξηγήσεις: «Ρε ηλ...θιε, που πάντα βιάζεσαι, σκάσε και άκου...».
 
Λειτουργούσαν με κανόνες... τρομοκρατικής ομάδας
 
Τα μέλη του κυκλώματος απέφευγαν να συναντώνται σε πολυσύχναστα μέρη, δεν αναφέρονταν σε συγκεκριμένα ονόματα και γενικά τηρούσαν κανόνες συνωμοτισμού που θυμίζουν τρομοκράτες.
 
Είναι χαρακτηριστικός διάλογος μεταξύ του Παν.Μουσσά και της υπαλλήλου της ΕΥΔΑΠ Α.Κ. όπου ο πρώτος αντιδρά σε πρόταση για συνάντηση στο κέντρο: ««όχι, μην μας δουν όλους μαζί ... θα καταλάβουν αμέσως!».
 
Αντίστοιχες ανησυχίες έχει και ο Παν.Μαυρίκος, ο οποίος επαναλαμβάνει παραινέσεις για... σιωπητήριο: «Θα τα πούμε από κοντά, μην το λες από το τηλέφωνο».
 
Οι συλληφθέντες είναι προγραμματισμένο να οδηγηθούν σήμερα στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν, για τις κακουργηματικές κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη εκβίαση και δωροδοκία, όπως συμπληρώθηκαν με τις διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου, που επισύρουν ακόμη και ισόβια.